Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a villámolva...

Mi a véleményetek a villámolvasáról?

Figyelt kérdés
2009. jún. 6. 20:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a gyorsolvasásra gondolsz.

Én tanultam. Ha át kell futni anyagokat akkor nagyon jól használható, könnyebb irodalmat is lehet olvasni.

Én komolyabb, sok számot tartalmazó anyagot, vagy "nehezebb" szövegű irodalmi alkotást nem tudok igy olvasni.

Valószínű, jóval többet kéne gyakorolnom nehéz szövegen.

De pl. egy 300 oldalas krimi ebédszünetben az megy.

2009. jún. 6. 20:31
 2/14 A kérdező kommentje:
Szerinted ezt lehet használni egyetemi tanulmányokhoz is?
2009. jún. 6. 21:25
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
én ezt térben olvasásnak hívom (azt hiszem egyről beszélünk). Nagyon gyorsan olvasok, már gyerekkorom óta. Viszont ha tanulnom kell akkor nem használom ezt, mert úgy gondolom így nem elég alaposan és mélyen értelmezek dolgokat. Hogy elolvassak egy regényt arra jó, de tanulni nem tudnék ilyen olvasással.
2009. jún. 6. 21:33
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
És hol/hogy lehet ezt megtanulni?
2009. jún. 6. 21:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

én sosem tanultam, szerintem attól van, hogy kicsi korom óta nagyon sokat olvasok. Senki nem ilyen a családból, én meg már 13évesen a felnőtt könyvtárból kölcsönzött több száz oldalas könyveket kiolvastam két nap alatt. Most is egy könyv kb 1nap de ha ráérek és nem kell csinálni semmit akkor pár óra.

Viszont ha egy könyv koncentrációt és mélyebb értelmezést igényel, akkor nem tudok így olvasni, mert nem marad meg a lényegből semmi.

2009. jún. 6. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
a pár óra alatt 2-3órát értek.
2009. jún. 6. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A gyorsolvasás nem egészen azt jelenti amiről te beszélsz. Az oldalanként kb. 10-30 másodpercet jelent. Én külföldön tanultam egyetemen, de lehet könyveket is kapni, amiből megtanulhatod otthon.

Én tanuláshoz is használtam, amikor 10 könyvet kellett elolvasni. Le lehet lassítani, ha nehezebb, vagy fontosabb részhez érsz.

2009. jún. 6. 21:43
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon sokat olvasok gyerekkorom óta, sőt, 5 éves korom óta, de a szemem hamar elfárad, így nem tudok gyorsan és sokat olvasni egyszerre.

Egyetemen persze volt, hogy 200-300 oldalakat kellett másnapra elolvasni, de az más, addig nem feküdtem le aludni, amíg át nem rágtam magam az anyagokon.

Én is nagyon szeretném a villámolvasás technikáját megtanulni, most meg is néztem a neten, vannak ilyen tanfolyamok. De a gyorsolvasást és a villámolvasát külön említik, nem tudom, mi lehet a különbség.

2009. jún. 6. 21:46
 9/14 A kérdező kommentje:
Netről töltöttem le az egész hanganyagot vaalmint könyvet nagyon jó egyébként csak nem tudom mennyire lesz hatásos.Ha gondolod elküldhetem neked privátban
2009. jún. 6. 21:54
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem is elküldenéd légyszi? Mert én is érdekesnek tartom, de sajnos elég drága egy ilyen tanfolyam. És nem is tartanak a mi környékünkön ilyet.
2009. jún. 6. 21:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!