Mit tudtok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás tudományi karáról? És ezen belül az igazgatásszervezői szakról.
Az igazgatasszervező minden,de nem büfészak...
Másodéves vagyok Debrecenben,szerencsére mikor én felvételiztem még volt itt is állami és be is kerültem. Nem könnyű, főleg a zh és vizsgaidőszak húzós nagyon, de aki tanul és akarja az meg tudja csinálni.
Az elhelyezkedésnél én viszonylag pozitívan látom a dolgokat..
Én harmadéves vagyok, közigazgatási szakembert képeznek, köztisztviselő, kormánytisztviselő.
A közszolgálati törvény hatálya:
a Miniszterelnökség, a minisztérium, a kormányhivatal, a központi hivatal (a továbbiakban: központi államigazgatási szerv),
b) a kormányhivatal és a központi hivatal területi, helyi szerve, a megyei, fővárosi kormányhivatal, valamint területi szerve, továbbá a Kormány által intézményfenntartásra kijelölt szerv,
c) a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a hivatásos katasztrófavédelemi szerv központi és területi szervei
(a továbbiakban a)–c) pont együtt: államigazgatási szerv) kormánytisztviselőjének és kormányzati ügykezelőjének kormányzati szolgálati jogviszonyára, továbbá
d) a minisztérium közigazgatási államtitkárának és helyettes államtitkárának, és a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának (a továbbiakban: szakmai vezető) kormányzati szolgálati jogviszonyára, valamint
e) a helyi önkormányzat képviselő-testületének hivatala és hatósági igazgatási társulása, közterület-felügyelete, a körjegyzőség, továbbá az országos nemzetiségi önkormányzatok hivatala (a továbbiakban: képviselő-testület hivatala) köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének közszolgálati jogviszonyára
terjed ki.
Tudom ajánlani a Magyary- programot. 3. fejezet.
Tantárgyaim a következők voltak:
közigazgatás alapintézményei, közigazgatási jog, közig.i eljárásjog, alkotmányjog I.-II., polgárjog I.-II, statisztika, közgáz I.-II., számvitel, államháztartástan I.-II.(pénzügyjog), politológia I.-II., filozófia I.-II, szociológia I.-II, szocpszichó I.-II, szociális-kulturális igazgatás, közszolgálati jog, rendészet, helyi önkormányzatok I.-II, közig büntetőjog I.-II., gazdasági közigazgatás, regionális politikák, közig urbanisztika, EU-s tantárgyak, infós tantárgyak (4 db), menedzsment I-II-III., kommunikáció I.-II., magyar alkotmány- és közigtörténet I-II., jogi logika, nemzetközi közjog,állam és jogelmélet + választható tantárgyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!