Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tudtok a Nemzeti Közszolgá...

Xy35 kérdése:

Mit tudtok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatás tudományi karáról? És ezen belül az igazgatásszervezői szakról.

Figyelt kérdés
2012. febr. 24. 17:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
utolsóval abban egyetértek h valóban örüljenek ha valahova bekerülnek államin :) de h nem tudhatjuk e mi vár holnap vagy azután :) azért az élet nem teljesen kiszámíthatatlan :) Például a Jóistennek igazán nagyszerű ígéretei vannak :) Úgyhogy azt például kiszámíthatjuk :) hogy segíteni fog bennünket az általa nekünk tervezett út és cél elérésében :) ez ugye azért már valami :)
2012. márc. 6. 19:48
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Az igazgatasszervező minden,de nem büfészak...

Másodéves vagyok Debrecenben,szerencsére mikor én felvételiztem még volt itt is állami és be is kerültem. Nem könnyű, főleg a zh és vizsgaidőszak húzós nagyon, de aki tanul és akarja az meg tudja csinálni.

Az elhelyezkedésnél én viszonylag pozitívan látom a dolgokat..

2012. márc. 8. 10:46
 13/16 anonim válasza:
100%

Én harmadéves vagyok, közigazgatási szakembert képeznek, köztisztviselő, kormánytisztviselő.

A közszolgálati törvény hatálya:

a Miniszterelnökség, a minisztérium, a kormányhivatal, a központi hivatal (a továbbiakban: központi államigazgatási szerv),

b) a kormányhivatal és a központi hivatal területi, helyi szerve, a megyei, fővárosi kormányhivatal, valamint területi szerve, továbbá a Kormány által intézményfenntartásra kijelölt szerv,

c) a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a hivatásos katasztrófavédelemi szerv központi és területi szervei

(a továbbiakban a)–c) pont együtt: államigazgatási szerv) kormánytisztviselőjének és kormányzati ügykezelőjének kormányzati szolgálati jogviszonyára, továbbá

d) a minisztérium közigazgatási államtitkárának és helyettes államtitkárának, és a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának (a továbbiakban: szakmai vezető) kormányzati szolgálati jogviszonyára, valamint

e) a helyi önkormányzat képviselő-testületének hivatala és hatósági igazgatási társulása, közterület-felügyelete, a körjegyzőség, továbbá az országos nemzetiségi önkormányzatok hivatala (a továbbiakban: képviselő-testület hivatala) köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének közszolgálati jogviszonyára

terjed ki.

Tudom ajánlani a Magyary- programot. 3. fejezet.

[link]

Tantárgyaim a következők voltak:

közigazgatás alapintézményei, közigazgatási jog, közig.i eljárásjog, alkotmányjog I.-II., polgárjog I.-II, statisztika, közgáz I.-II., számvitel, államháztartástan I.-II.(pénzügyjog), politológia I.-II., filozófia I.-II, szociológia I.-II, szocpszichó I.-II, szociális-kulturális igazgatás, közszolgálati jog, rendészet, helyi önkormányzatok I.-II, közig büntetőjog I.-II., gazdasági közigazgatás, regionális politikák, közig urbanisztika, EU-s tantárgyak, infós tantárgyak (4 db), menedzsment I-II-III., kommunikáció I.-II., magyar alkotmány- és közigtörténet I-II., jogi logika, nemzetközi közjog,állam és jogelmélet + választható tantárgyak.

2012. máj. 30. 19:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Rendészeti igazgatásnak meg közszolgálati jognak, önkormányzati jognak is kellene ott lenni...
2012. szept. 16. 16:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Ja, önkorit írtad:-D.
2012. szept. 16. 16:15
 16/16 Breezy válasza:
Sziasztok én első éves migrációs hallgató vagyok. Igen egyenruha szükséges minden órán egységesen! Bár azt hozzáteszem mi februárba kapjuk csak meg eddig (most tervezték és gyártották le) sajnos kilógtunk a sorból de több mint valószinü a 2. Bejövő évfolyamnál már nem lesz ilyen probléma év elejen már megkapják az uj hallgatok. Alapkiképzés pár napos inkább csak betekintést kapnak a hallgatók hogy mire is számíthatnak. Lőni nem kell (még) de semmilyen más negkülönböztetés vagy könnyítés nincs. Tesin és önvédelmen teljesiteni kell reggel sorakozni kell napvégén lelépés. Es ez igy helyes
2013. jan. 15. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!