Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi felvételi tantárgyak....

Beatrix555 kérdése:

Orvosi felvételi tantárgyak. Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Orvosira szeretnék felvételizni. A problémám, hogy már nem vagyok közép iskolás, és nem is tanultam ezeket a tantárgyakat középsuliban. A biológia anyagát megnéztem, az megtanulható számomra még úgy is, hogy nem tanultam egy szó biológiát eddig középsuliban. A nehezebbje most jön. A másik két tantárgy a fizika és a kémia. Bármelyiket választom jövőre mindkettőből emelt szint kell. (és egyiket sem tanultam) Azt tudom magamról, hogy a számítási feladatok okoztak régebben gondot, de ha csak képletek bemagolásáról van szó, azt könnyedén meg lehet csinálni. Tudnátok tanácsot adni, hogy melyik tantárgyat válasszam? Illetőleg ha csak könyvek és feladatgyűjtemények állnak rendelkezésemre a tanuláshoz, akkor melyik tantárgyat lehet jobb eséllyel pusztán ebből megtanulni segítség nélkül? No és ha tudnátok ajánlani ehhez tankönyveket azt is megköszönném. Minden tanácsot szívesen fogadok.

2012. febr. 21. 09:07
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia :)

Én mindenképpen a kémiát ajánlanám, abból jobban kell az erős alap, mint fizikából. Volt egy-két barátom, akik a fizikát választották és nagyon megszenvedtek vele, hogy semmi kémia alapjuk nem volt, ott kezdtek el külön tanárhoz járni és megtanulni az elejétől...

Könyvnek nekem nagyon beváltak ezek a Mozaikos kötetek, bár igaz, hogy nekem mellette tanárom is van. Viszont a könyv az teljesen érthetően magyaráz, tele van képekkel, így az ember szívesen is veszi a kezébe. Számításhoz pedig mindenképp a Villányi - Ötösöm lesz kémiából c. kötet :) a többi Villányi könyv sem rossz, tehát ezek az összefoglalók, meg "Kémia kétszintű érettségire" stb, viszont ezekkel az a gond, hogy már egy meglévő alapra építenek.

2012. febr. 21. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!