Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » érettségire akkor most hogy...

érettségire akkor most hogy kell öltözni?

Figyelt kérdés

Külföldröl megyek majd érettségizni,

szeretném tudni, amit tudnom kell..

Öltönyben kell vizsgáznom, vagy csak a szóbelin?

Esetleg valami más, jó lenne ha valaki elmagyarázna mindent, mert életemben se tettem egyik lábamat se egy magyar iskolában, és itt külföldön szerintem teljesen más, példáúl, sohase kellet "felöltöznöm", ezért nincs is öltönyöm.

Ez is egy dolog, megéri ha vásárólnék egy öltönyt?

Egyetemen gyakran kell majd hórdani? (vizsgán, vagy ilyesmi?)

Ha jól értettem, valami enni/ inni valót bevihetek a vizsgára? Számológépel hogy van?

2012. febr. 20. 23:21
 1/8 anonim ***** válasza:
hát jó kérdés!nem hinném hogy sok magyar diák érettségizik külföldön!
2012. febr. 20. 23:23
 2/8 anonim ***** válasza:
de szerintem az öltöny az mindig jól jön! ;)
2012. febr. 20. 23:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező erettségire illik öltönyben menni, legalábbis szóbelire mindenképp, persze ha harminc fok van, akkor mellőzhető.

Kaját, piát lehet vinni, de olyat, ami nem nagyon zörög, tehát szendvics, csoki jó, chips nem. Számológépet a reál tárgyaknál lehet használni, és kapásból célszerű tudományost vinni.

Egyetemen írásbelire én farmerban szoktam menni. Szóbelire viszont abszolút öltöny. Nyakkendőt elvből sehova sem veszek, pláne nem vizsgára. Ha az ember fekete ing, fekete öltöny fekete nadrág kombóban nyomul, akkor nem szokott hiányozni.

2012. febr. 20. 23:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, illik kiöltözni szóbelire, és írásbelire egyaránt. Egyetemen (legalábbis nálunk) csak szóbeli vizsgákra kell csinosnak lenni, írásbelire mindenki utcai ruhában megy.

Ha van rá keret, szerintem vegyél nyugodtan egy öltönyt, ha nem is feketét, de mondjuk sötétszürkét, vagy hasonlót. Nem mondom, h gyakran fogod felvenni, de azért sosem árt, h ha kell meg tudj jelenni tisztességes öltözékben (ez legyen akár egy esküvő, akár egy vizsga, vagy állásinterjú).

Ha nem veszel, attól függetlenül érettségire elegánsan tessék menni!

2012. febr. 20. 23:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja, és enni/ innivalót vihetsz, de tényleg ne csörögj vele. Mateknál a négyjegyű függvénytábla és a számológép, törinél pedig a történelmi atlasz megengedett segédeszköz.

Nálunk magyaron voltak bent szöveggyűjtemények és helyesírási szabályzat is, de azokat a tanár hozta.

2012. febr. 20. 23:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudományos számólógéppel milyenre gondolsz?

ilyen amivel, gyökvonást meg zárójeleket, és komolyabb dolgokat is lehet csinálni? (csak hogy bisztos legyek)

Ok, akkor talán elkéne mennem majd, valami öltönyt..

Remélem nem lesz túl gyürött a repülögépen..

Jah, rajz alkalmasságin hogy menjek? Ott is lesz valami beszélgetés..

Egyébként, csak kiegészítö érettségit teszek, matekból és fizikából..

2012. febr. 21. 00:18
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát, a szóbelire akkor is öltönyben illik menni, ha harminc fok van, ami érettségin teljesen normális. Legfeljebb a készülés során leveted a zakót.

Tudományos számológépet is lehet használni, csak szöveg tárolására ne legyen alkalmas, az nem szabályos.

2012. febr. 21. 01:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Ès a rajzalkalmasságira hogy illik menni?

Nem szeretnék az egyetlen lenni aki öltönyben van, vagy fórdítva..

2012. febr. 21. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!