Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elég 3-4 nap 22 tételre?...

Elég 3-4 nap 22 tételre? Ennyi idő alatt reálisan fel lehet készülni egy 5ösre?

Figyelt kérdés

Szorgalmas vagyok tehát ha nekiülök, akkor akár egész nap is tudok tanulni, de családi problémáim vannak igy sajnos csak 1 hetem marad a szóbeli felkészülésre. irodalom nyelvtan tételek vannak már csak.. de 21-21.. nemtudom ez belefér e 1 hétbe...:(

Tudom tőlem függ mindent stb.. de aki hasonló helyzetbe van, vagy már túl van rajta elmondhatná a tapasztalatait h ez az egész neki mennyi idő és energia volt.Előre is köszönöm szépen!!

2009. jún. 5. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Csak annyit tudok mondani, ha tanultál négy évig, meg írásbelire is készültél, akkor csak át kell olvasd és fel kell mond magadnak és menni fog.
2009. jún. 5. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Tényleg Tőled függ... Mert pl. én most az utolsó szakvizsgára 3-4 nap alatt 100 tételt (5x20 - egyik tételsor A és B részekből állt) tanultam meg. Alig néhány lett rosszabb 90%-nál. (Írásbeli és szóbeli összesen 12 vizsga, abból egyetlen egy lett 75%)

Viszont Te tudod, hogy milyen ütemben, milyen sebességgel, azaz könnyen tanulsz-e vagy nem! Nekem mindig könnyen ment, pedig sosem voltam szorgalmas, képtelen lennék egész nap tanulni.

Arra azonban figyelj, hogy maradjon időd átnézni a korábban megtanult tételeket is!

2009. jún. 5. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, és biztos vagyok benne, hogy elég lesz! Hajrá! :)
2009. jún. 5. 16:50
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

A 100 tételes válaszolónak.

Légyszíves áruld el nekem, hogyan tudtál megtanulni annyi tételt ennyi idő alatt? Én 6-kor kelek, 7-7:15-kor kezdek el tanulni, és éjfélkor hagyom abba, közben kétszer eszek. Pihenni máskor nemigen szokta, max 5 percet. Így 7 tétel/nap. Biológus szakon vagyok, te milyenen? Megyek is, vár az állatrendszertan meg a szervezettan.

A kérdezőnek: pedig ne aggódj, ha tanultál végig és mivel ötöst szeretnél, gondolom eddig is ilyen jegyeid voltak, menni fog az könnyen. :)

2009. jún. 6. 07:11
 5/7 anonim válasza:
Azt gondolom, hogy a 3-4 nap bőven elegendő lesz a tételekre. Én is idén érettségizek, és én napi 15-20 tételt megtanultam. Az is igaz, hogy mi év közben is a tételeket tanultuk. Sok sikert kívánok a tanuláshoz és eredményes felkészülést!Azon is múlik, hogy mennyit kell tanulnod, hogy az írásbelid hogy sikerült.
2009. jún. 6. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:

"ma 07:11" --> kezdjük ott, hogy közben nem internetezek... Egyébként úgy, hogy jó a rövidtávú memóriám.

Vagyis:

Tf. egy tétel 5-7 oldal. Elolvasom egyszer, megkeresem a lényegét. A lényegét elolvasom még egyszer, majd elolvasom harmadszor a kiegészítővel együtt. Ennyi nekem elég, hogy megjegyezzek bármit... Azután ha megvan mind a 20 tétel, vizsgánként, akkor elmondom magamnak mindet hangosan. Így átkerül a hosszútávú memóriába, és menni fog másnap, harmadnap vagy akár egy hónap múlva.

Persze nem törekszem a tökéletességre, ezért nem nyalom be szó szerint a tétel szövegét. Nekem ez nem szentírás. Megelégszem annyival, hogy ismerem és tudom használni a szakszavakat. Utána már csak az előadásmódon múlik minden vagyis hogy tudsz-e mellé egy kis körítést mondani... De Neked ezt tudni kellene, mert velem ellentétben Te egyetemre jársz!

2009. jún. 6. 23:26
 7/7 anonim válasza:
nem elég! akkor mindig azon fogsz parázni h jajj még itt van egy csomó tétel amit át kell nézem, + felmondani magadnak, és ideges leszel, szerintem kezd csak bele jóelőre, és nem fogsz idegeskedni, hanem szépen nyugodtan haladsz kis léptekkel előre! :)
2009. okt. 29. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!