Hogyan keressek szakmai gyakorlati helyet?
Nyárra keresnem kell valami szakmai gyakorlatot.
A BME Gépész karra járok, mechatronikus vagyok.
Bementem a tanszékre, ott azt mondták, nem tudnak segíteni, intézzem magamnak.... :D
Van valami honlap, ahol gyakornokokat keresnek? Google-ba beírtam, hogy szakmai gyakorlat, de az audi hirdetésén kívül nem láttam más céget. Vagy mi a szakmai gyak keresésére a legjobb módszer? Pár nagy cég nevét tudom, azoknak esetleg írhatok e-mailt, de ilyen kisebbek, ahol még kellenék is 0 szakami tapasztalattal, nem fogok így találni.
Sajnos ez a legtöbb helyen ismeretség alapján megy... kérdezz körbe évfolyamtársaid, vagy felsőbbévesek között, hogy ők hova mentek.
Azoknak a nagyobb cégeknek írhatsz, de jó esély van rá, hogy válaszra sem méltatnak. Esetleg személyesen is megpróbálhatod, hátha úgy nem hajtanak el rögtön. Bár a multiknál lehet, hogy csak a HR-es p.csákig jutsz.
Interneten keress rá kisebb cégekre, ők lehet, hogy szívesebben fogadnak. Elvégre ingyen munkaerő leszel, és oké, hogy nincs szakmai tapasztalatod, de azért biztosan be tudsz segíteni.
" HR-es p.csákig jutsz. "
Ezért kell EZEKET kikerülni. Amikor én kerestem gyakorlatot akkor is belebotlottam egy HR-esbe aki akadékoskodott, nagyjából megkértem, hogy maradjon a sggén és egyből a szervezet helyi vezetőjéhez kopogtam be aki mindenféle problémázás nélkül engedélyezte. Lesz mentorom is meg ilyesmi :D.
Milyen kedvesek :D
És másik tanszék esetleg, vagy valami segítőkész tanár, aki tud ajánlani helyeket?
Én is BME-re járok, bár másik karra, és a barátom is, ő is másikra, de nálunk nagyon sokat segítettek ilyesmiben, meg volt sok tanár, akikhez ha odament valaki, ajánlottak ezt azt. Azért még próbáld meg ezt is, hátha szerencséd lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!