Milyen szociális támogatás kaphatok egyetem mellé, ha hivatalosan nem vagyok hátrányos helyzetű?
Elméletileg nem tartozom a hátrányos helyzetűek táborába, mert nem járt gyermekvédelmi utánunk (anyám egyedül nevelt fel hármunkat.)
A gond az, hogy a család semmilyen módon nem tud engem anyagilag támogatni a továbbtanulásban, én viszont valószínűleg szeptembertől a fővárosba mennék egyetemre. A helyzet tehát, akár felvesznek támogatottra, akár nem: ott élek egyedül Budapesten, 200 km-re minden rokonomtól és csak saját bevételből tudom fedezni a felmerülő költségeket.
Van az egyetemeknek valamilyen sajátos szociális támogatása, amit esetleg igénybe vehetnék?
Ha anyukád egyedül nevelt fel mindhármótokat, akkor nem értem, miért nem járt gyermekvédelmi utánatok.
Ha szociális támogatást akarsz kérni, ahhoz kell igazolni az önkormányzatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatás meglétét.
Be kellene menni a lakóhelyeden az önkormányzathoz, meg kell érdeklődni, hogy ilyen esetben tudnának-e segíteni.
A gyermekvédelmi támogatás megjárt volna édesanyádnak.
Azonkívül meg kell érdeklődni a Bursa Hungarica elnevezésű támogatást is.
Ezt az önkormányzaton keresztül kell igényelni.
Az én fiam is megkapta a szociális támogatást, mert én is egyedül neveltem fel. Az önkormányzatnál minden évben kértem a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ezt kellett a többi irathoz csatolni.
Itt küldök egy linket, részletesen leírja, hogy mi az a Bursa Hungarica.
Ezt meg kell érdeklődni az önkormányzatnál.
Ha valamit nem értesz, vagy bármi kérdésed van ezzel kapcsolatban, szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!