Mennyi lesz körülbelül a ponthatár idén az SZTE ÁOK-n?
Pontosan annak a jelentkezőnek a pontszáma, aki a legkevesebbet érte el azok közül akik beleférnek a keretszámba. :D Bocs, nem bírtam kihagyni.
Ugye lényeges keretszámváltozás nem történt, ha az érettségin se lesz valami nagy meglepetés, akkor azt kell nézni, hogy hány embert rettent el a röghöz kötés (szerintem nem túl sokat), illetve a max pont 500-ra nő, de nem hiszem, hogy 2 emeltszintűt sokan bevállalnak, szóval szerintem olyan 10-20 ponttal fog nőni, vagyis 428-438 pont. De ez teljesen tipp.
Az egészségügyi keretszám tavaly 1500 volt, amiből 989 hely az orvosoké. Ez a 66%-a. Mivel idén 1800ra emelték, hozzávetőlegesen 1800*0.66 = 1188 embert vesznek fel összesen. Tavaly 5939en jelentkeztek, idén viszont 6499en, tehát 6.00ról 5.47re, 91.16%ára csökkent a túljelentkezés, tehát a 418 pont elméletileg 381re változik. Mindenesetre megintcsak százalékokkal számolva a 381 pont a 480as rendszerben 79.3%, tehát átszámolva 500asba 396.
Ez annyira kevés, hogy szerintem elszúrtam valamit, ha valaki rájön mit, írjon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!