Mi ez a Bursa Hungarica?
ha jól értettem valami ösztöndíj féle egyetemistáknak.. Arra lennék kíváncsi hogy mekkora összeg ez és milyen időközönként kapják a tanulók? Illetve, hogy milyen esetben kapja ezt meg valaki?
Másik hasonló kérdés: egy egyetemista milyen anyagi támogatást kaphat még? (támogatás neve?)
Igen, ösztöndíj egyetemistáknak, az önkormányzat által kiírt pályázatokon lehet rá pályázni. (nem szégyen utánaolvasni!!)
Egy egyetemista kaphat egyszeri vagy rendszeres szociális támogatást, tanulmányi ösztöndíjat.
Középiskolásoknak és főiskolásoknak/egyetemistáknak szóló ösztöndíj. Önkormányzatnál kell igényelni, egy részét az önkormányzat fizeti, másik részét az iskola. Az, hogy ki kap elég relatív. Valamelyik önkormányzat a rászoruló diákoknak ad inkább többet, míg másnak semmit, valamelyik önkormányzat inkább mindenkinek ad egy keveset. Nálunk pl tudom, hogy az utóbbi él kb 2400 forintot kapnak havonta a bursások, plusz ugyanennyit az iskolától. Más helyeken tudom, hogy ez lehet 7+7 ezer is, de nem kell erre alapozni az életedet az biztos. :)
Első félévben lehet szociális támogatást igényelni, ezt az iskolák írják ki és bírálják el természetesen rászorultság alapján. Ahogy előttem már írták, lehet egyszeri, vagy folyamatos, havi... Tanulmányi ösztöndíjat tanulmányi eredményekre kapsz, második félévtől, ha megérdemled. Ez 5 hónapra szól és havonta utalják.
Bursát azt hiszem lehet választani, hogy egyszerre utalják, vagy havonta, ezt nemtudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!