Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam meg anyukámnak,...

Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy meghúznak magyarból?

Figyelt kérdés
Már április eleje óta akarok javítani, de nem engedi a tanár. Lett egy nagyon jó dolgozatom is, de rejtélyesen eltűnt. Mondjuk ez új tanár akit félévtől kaptunk, de már akkor kijelentette, hogy megbuktat. Az osztálytársamnak volt 6db 1-ese nekem van 4db 1-esem. Őt engedte javítani, engem nem. Mit tudnék tenni?
2009. máj. 31. 12:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
47%
Semmit. Lehet, hogy rosszindulatu a tanar, de nem veletlenul allsz bukasra. Nem az utolso percben kell javitasert konyorogni, ha ev kozben meg nem tanulsz. A te fejeden is vaj van, hiszen ha 5-os tanulo lettel volna, akkor a rosszindulatbol is max. 3-asra vagy 2-esre rontott volna le a tanar. A bukashoz joval tobb kozod van, mint amennyire beallitod.
2009. máj. 31. 12:40
 2/15 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy óriási tévedésben vannak a diákok, amikor azt hiszik, hogy az év közben összeszedett egyeseket (és most nem azokra gondolok, akiknek véletlen egy, vagy kettő, de semmi esetre sem több becsúszott) év végén egy, vagy két javító felelettel ki lehet javítani.

Nekem, mint tanárnak az az elvem, hogy amit valaki egy fél tanév alatt nem tanult meg, azt nem képes még kettes szintre sem javítani ténylegesen (mert ha erre képes lenne, akkor nem gyűjtött volna be három, négy, öt egyest év közben)- maximum majd a pótvizsgára készülve, ha észbe kap a nyáron.

Le lehet pontozni, meg lehet rosszindulatúnak gondolni, de valahol határt kell szabni. :)

2009. máj. 31. 13:10
 3/15 anonim ***** válasza:

Még egyszer próbálj meg beszélni a tanárral,(vigyél szorgalmi feladatot)lehet hogy mégis enged javítani.

Nyugodtan beszélj anyukáddal arról hogy lehet hogy meg fogsz bukni,próbáljatok meg közösen megoldást találni.

2009. máj. 31. 13:10
 4/15 anonim ***** válasza:
Márpedig egyedül anyukádnak van esélye, hogy a tanárt jobb belátásra bírja és feleltessen. Jobb, ha most közlöd vele, hogy beszéljen a tanárral, a bizonyítványt úgyis látni fogja, de azon már nem lehet javítani. A rejtélyesen eltűnt dolgozatot mégiscsak elő kéne keríteni: a tanár a többieknek kiosztotta, a tied meg eltűnt, vagy hogy? Most már késő, de ha úgy gondolod, hogy pikkel rád a tanár, kb 1 hónappal év vége előtt lehet kérni az igazgatón keresztül, hogy független, külső bizottság előtt levizsgázz az egész éves anyagból.
2009. máj. 31. 16:03
 5/15 A kérdező kommentje:
A többiek kikapták, nekem azt mondta, hogy az enyémet biztos a tanáriban hagyta, és 1-es. Tudom nagyon jól, hogy nem lehet 1-es mert tanultam rá, akinek 4-es lett annak én súgtam az összeset mert nem tanult.
2009. máj. 31. 17:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Semmiképpen ne nyugodj bele, hogy "biztos a tanáriban hagyta", menj utána a tanáriba és követeld ki, ha kell, az of vagy anyukád bevonásával. Elég nagy a tét ahhoz, hogy szórakozzon veled.
2009. máj. 31. 22:41
 7/15 A kérdező kommentje:
Kedden próbálkozok. Ha semmi akkor Ombudsman.
2009. máj. 31. 22:56
 8/15 anonim ***** válasza:

2. hozzászólást is én írtam.

DE szeretnék bocsánatot kérni, mert elsiklottam talán éppen a lényeges dolog felett, vagyis, hogy már április óta szeretnál javítani, és nem csak az utolsó órákon.

Ha valóban ez a helyzet, akkor még tanárként is azt mondom, hogy igenis, menj a tanár után és kérd azt a dolgozatot, illetve valamilyen módon érd el azt, hogy javíthass.

Viszont azokra a diákokra, akik meg ténylegesen semmit nem csinálnak évközben és az utolsó órákon próbálnak "javítani" abból, amit egészen addig nem tanultak meg, azoknak legyen minimum pótvizsga, esetleg ha kell, évismétlés.

2009. máj. 31. 23:39
 9/15 anonim ***** válasza:
16.03 és 22.41 vagyok. Az ombudsmannal nem mész sokra, mert mire kivizsgálja, már a pótvizsgaidőszakon is túllesztek. Nem volt beírva az ellenőrződbe, hogy bukásra állsz? Azt ugyanis kötelező beírni, és akkor Anyukádnak is tudnia kellett róla. Ez pont azért van, hogy legyen még idő javítani. Félévkor hanyas voltál? Mert ha hármas, akkor nem bukhatsz meg, ha kettes, akkor necces, ha egyes, hát akkor nehéz lesz kijavítani. De jogsértés esetére még van utolsó utáni lehetőség is, bizonyítványosztás után 15 napon belül bukás esetén is kérhetsz javítóvizsgázási lehetőséget az igazgatón keresztül az Oktatási Hivataltól. Szóval ombudsman előtt igazgató. Egyébként hanyadikos vagy?
2009. jún. 1. 15:59
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a sok hasznos tanácsot. Szakközépbe vagyok harmadik osztályos. Az ellenőrzőbe nincs semmi beírva, kettes voltam félévkor. Rámegyek még az igazgatóra. Próba cseresznye.
2009. jún. 1. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!