Csak én érzem úgy hogy az okj vizsgakövetelmény és az okj oktatás nagyon nincs összhangban egymással vagy más is van így? Tehát az oktatás színvonala "picit" alacsonyabb mint a követelmény.
4 éve csináltam OKJ-t a vizsgadolgozatban 1 feladat volt amit mentőfeladatnak hívtunk. Azt álmunkból ébresztve tudtuk mert ha semmi más nem ment azt mindenki tudta.
Abban az évben az a feladat helyett beraktak egy olyan feladatot, amin a tanár úgy lépett át, hogy: hát ezt soha senki nem fogja már kérdezni tőletek, annyira elavult.
Nem is kérdezték soha, csaka vizsgán...
Az osztály 94%-a elhasalt.
Itt vagyok a zsebemben egy 5-ös gyakorlattal 4-es szóbelivel, 1-es írásbelivel.
Az OKJ következő évben megváltozott, azóta kb még egy félévnyi anyagból kellene újravizsgáznom pluszban. De mivel hamarosan kézbekapom a mérnöki diplomámat annyira nem is érdekel a dolog.
De valóban minket is leszartak OKJ-n. Soha nem voltam lógós, de OKJ-án volt hogy inkább elmentem diákmelózni, úgysem érdekelt senkit, hogy nem vagyok ott...
Én most egy két éves infós okj-ra járok. Az első félévben megtanították 4 nyelven hogyan írassunk ki a képernyőre és hogyan kérjünk be adatokat. Most a második félévben lesz összesen 7 óránk. A vizsgakövetelmény része egy tiszta (tehát képek és forráskódok nélküli) 40 oldalas szakdolgozat. És ez csak 8% -ban számít bele. Ha valaki az ott tanultakból ír negyven oldalt én azt lesz*pom.
Szánalmas és nevetséges ami itt folyik pusztán lehúzás az egész, pedig egy jó nevű iskoláról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!