Felsőfokú OKJ-s képzésre hogyan számolják a pontokat?
Ezt találtam és próbáltam számolgatni, de attól tartok valamit elrontottam. Segíts, kérlek.
A felsőfokú szakképzésre történő jelentkezés esetén a felvételi összpontszámot az alábbiak szerint kell kiszámítani:
a) a tanulmányi pontok kétszerezésével, vagy
b) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összeadásával, vagy
c) az érettségi pontok kétszerezésével.
a,Tegyük fel, hogy az összes tanulmányi pontom négyes lesz és lesz egy középfokú nyelvvizsgám.=40*2+24=104 pont.
b, Tegyük fel, hogy az összes tanulmányi pontom négyes lesz és a két legjobb érettségim 90 és 50%-os lesz és lesz egy középfokú nyelvvizsgám.=40+90+50+24=204 pont
c, Tegyük fel, hogy a két legjobb érettségim 90 és 50%-os lesz.=(90+50)*2+24=304 pont.
Előre is köszönöm a válaszod.
Szerintem a felsőfokú OKJ nem ugyanaz mint a felsőfokú szakképzés.
Pl. felsőoktatásba se kell jelentkezned OKJ-val.
Ezt abból gondolom, hogy simán besétálsz egy OKJ-s suliba és ott jelentkezel...
De lehet én tudom rosszul. Mindenesetre nemsokára kiderül...
hát én holnap sétálok be felsőfokú OKJ-ra...
és nem kell a felsőoktatásba jelentkeznem érte...
itt azt olvastam h ha viszont felsőoktatási intézmény szervezi akkor kell jelentkezni a rendes jelentkezési lapon.
egyébként milyen egyetemi felsőfokú okj-ra mész?
Webprogramozas
Am megkerdeztem oket es mas az a szakkepzes amit felsooktatasban csinalnak es mas az amit kozepsuliban.
A felsooktatasos raadasul viszi az allamilag tamogatott feleveket is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!