MEgkapom a diákhitelt 2. félévre?
A családom nagyon rossz anyagi helyzetbe került, és nem tudjuk tovább fizetni a tandíjat, viszont nagy szükségünk lenne a péénzre.(Szándékomban áll később visszafizetni)
Szóval az a kérdésem hogy ha nem fizetem be a tandíjat a 2. félévre arról értesül a diákhitelközpont és nem is utalják ki nekem, vagy csak ha értesítem őket. Válaszokat előre is köszönöm!
Értesül. Elképzelhető, hogy csak később, és addigra már utal, de nem valószínű. No meg ha így lenne, nektek az se lenne jó, mert azonnal vissza kell fizetned büntetőkamattal együtt.
Sőt: ha kiíratkozol az egyetemről, akkor májusban el kell kezdened a törlesztést!
A megoldás az, hogy passziválsz, és elmész dolgozni. A februári jövedelmed ugyanúgy márciusban kapod meg, mint ahogy a diákhitelt kapnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!