Ti tanulnátok ezt?
Debrecenben tanulok az egyetemen, már nem sok van hátra fél lábba is kibírom, de ahogy közeledtem a tanulmányaim vége felé, egyre jobban érlelődik bennem, hogy nem erre vágyom. Imádok sütni főzni, de a családban már van szakács (testvérem) és ezért elgondolkodtam a cukrász szakmán. Előtte művészeti iskolába jártam, grafikusnak tanultam, így szerintem tudnék szép süteményeket, tortákat alkotni.
Félek, hogy a családom hülyének tartanak, hogy diploma után "szak" ilyenbe vágnék bele, de nem élvezem amibe belekezdtem. Szerintetek van jövője egy cukrászatnak? Debrecenbe lehet tanulni egyáltalán? Nagyon stresszes munka? (Pont a stressz miatt nem bírom a mostanit!) Köszönöm a válaszokat!
mostanság nincs rá kereslett, legalább is itt Észak- Nyugat magyarországon.
És amúgy igen szteses ez a szakma is, bár függ, hogy hol dolgozol. Ha nagyobb cukrászdában, akkor hajtás van, de családi cukiban nem feltétlen.
Nekem 3 cukrász ismerősöm is van és egyik sem tud elhelyezkedni mert telített a szakma. Max külföld.
Miért ne? Egyébként nemrég olvastam cikket egy cukrászról, megkerestem neked: [link]
Én is egyetemista vagyok és idén végzek. Lesz egy jó kis szakmám, a család örül - és végre elkezdhetek azzal foglalkozni, amit tényleg akarok csinálni. Én zenész leszek :)
Én pont fordított helyzetben vagyok, most tanulok cukrásznak, de jövőre ha minden jól megy egyetem. :)
Viszont jó ha tudod, hogy ezzel csak akkor lehet jól megélni, ha menő cukrászda tulajdonos vagy. Alkalmazottként napi 12 óráznod kell még hétvégén is, az egyetlen ünnep a Karácsony, hajtás van és iszonyat elvárások, mindezt gyakorlatilag éhbérért. Én még tanuló vagyok, úgyhogy nekem talán csak fele ilyen durva, de a képzett cukrászainkon nagyon látom, hogy mennének a p1csába.
Összegzésképp: Csinálni, tanulni szeretem, mert szép szakma. Hogy valaha is ebben dolgozzak... elképzelhetetlen. :)
Amúgy ha gondoljátok adhattok ötletet, mert ez még ma fordult meg először a fejemben :)
Szeretnék valami kreatívat csinálni, és utálnék egy irodában poshadni.
Valami ötlet?
Szép dolog ez a saját cukrászda ötlet... sokan esnek bele a csapdájába. Elárulom, hogy itt a gépek egyenként kb milliós tételek, egy márványasztal olyan 300000 környéke, hűtőkamra szintén kb másfél milla, és még semmi alapanyagod, eszközeid, sütőd, vevőpultod, asztalok, alkalmazottad (egyedül képtelenség csinálni, egy kis falusi cukrászdába is kell legalább 3 ember), és akkor még az épületről nem is beszéltünk.
Őszinte leszek, olyan 50-60 milla alatt belekezdeni nem érdemes. Persze lehet hitelből, de az ugye veszélyes. És akkor ugye még nem biztos, hogy befutsz (elég telített a piac).
Elárulom a mostani menő cukrászdák 90%-a a jó öreg szoci időkben kezdődtek az államosítások idejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!