Állami vadászvizsgán a fegyverismereti vizsga miből áll pontosan?
Nálam a kapitányságról küldtek be egy rendőrtisztet vizsgáztatni. A vizsga elején pár jogi kérdésre kellett válaszolni, mint például hogyan tárolod szakszerűen a fegyvert, mit teszel, ha elveszik a fegyvertartási engedélyed, hogyan jársz el fegyvervásárláskor, tehát alapvető dolgok voltak. Utána a kezembe adott egy sörétes puskát, szét kellett szedni, és a részeiről megmondani, hogy mi az. Másoknak ugyanez volt, csak golyós puskával.
Összességében nagyon egyszerű volt, senki nem bukott meg nálunk. A vicc az volt, hogy én azt hittem, hogy aznap csak vadászvizsga lesz, a fegyvervizsga pedig csak egy későbbi időpontban, úgyhogy eléggé meg voltam lepődve. Szóval én nulla készüléssel mentem át, ez mindent elmond a színvonalról :D
Veszprém megyében.
Hát, nagyjából te is láthatod, mik azok a dolgok, amik fontosak, és mik azok, ami lényegtelen. Indulj ki abból, hogy a rendőr vizsgáztató is csak a fontos dolgokat ismeri, amik a gyakorlatban is előjönnek (fegyvervásárlás, kölcsönadás, tárolás, eladás stb.), az apróbb törvényekről valószínűleg fogalma sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!