Széchenyi István Egyetem. Miből fog állni az alkalmassági? Kell rá készülnöm?
Én tavaly egészségügyi szervező alkalmasságin voltam ott, nekem csak elbeszélgetés volt. Egy nő ült egy üres teremben, vele kellett beszélgetnem. Megkérdezte, hogy mért erre a szakra szeretnék menni, van-e nyelvvizsgám, a családomról kérdezett (hány testvérem van, hol lakok, stb. ) Még kérdezte, hogy milyen iskolákba jelentkeztem és milyen szakra. Kb. ennyi volt.
Nekem az volt az alkalmassági vizsga tájékoztatóba írva, hogy "Pályaorientációhoz kapcsolódó szociális és mentális alkalmasság, valamint az empatikus képesség felmérése történik."
Ha még nem kerestél tájékoztatást arról, hogy mit kell csinálni az alkalmassági vizsgán, akkor nézz utána. Ha hasonló leírást találsz, mint ami nekem volt akkor hasonlóra számíthatsz.
Köszi. És te mit válaszoltál arra, hogy miért szeretnél ez lenni?
Én tudom, hogy miért szeretnék, de olyan közhelynek hangzik.. amiatt nem fognak 'nem megfelet'-nek nyílvánítani?
Hát az egészségügyi szervezőnél azt hiszem a 2. évben lehet választani, hogy milyen szakirányon szeretnék tovább tanulni, egészségbiztosítás vagy egészségturizmus, én egészségturizmust választottam volna. Azt mondtam, hogy nagyon érdekel az egészségügy, de nem érzem magam elhivatottnak,hogy ápolónő, orvos vagy hasonló legyek, de még is szeretnék tenni az emberek egészsége érdekében. Érdekel a turizmus is, ez a szak pedig mind a kettőről szól, így nekem ez a tökéletes. Nekem azt mondta a nő, hogy szerinte alkalmas vagyok a szakra és reméli elég lesz a pontom, úgyhogy meg is lepődtem mikor a levélben az állt, hogy nem jelentem meg az alkalmasságin.
Én ezt mondtam, bár ez neked nem hiszem, hogy sokat segít, de találj ki valami hasonlót!:)
Én azért szeretnék szülésznő lenni, mert nagyon szeretnék segíteni az embereken. Viszont nem érzek magamban annyi erőt, hogy akár mindennap a halállal szembesüljek egy intenzív osztályon. A szülő édesanyáknak pedig abban a kiszolgáltatott helyzetben rengeteg odafigyelésre, törődésre és emberi hozzáállásra van szükségük. Úgy érzem, hogy nekem ez lenne a megfeleő hivatás, bár tudom, hogy ennek is van árny oldala.
Most így kapásból szépen megfogalmazva ennyi az indokom. Ha valami ilyesmit mondok, az jó lesz? Nagyon hülyén hangzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!