Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Andragógia vagy szociálpedagógia?

Andragógia vagy szociálpedagógia?

Figyelt kérdés
Melyikre van nagyobb szükség, melyik az érdekesebb, és melyikkel tudok elhelyezkedni akár külföldön is, és pontosan mi a kettő közötti ellentét munkakörben??
2012. jan. 23. 19:46
 1/3 anonim ***** válasza:
30%
Egyikkel sem tudsz elhelyezkedni sehol. Tök mindegy! Egyikre sincs szükség sehol. Hidd el!
2012. jan. 23. 19:52
 2/3 anonim ***** válasza:
31%

Egyik se, felejtsd el mindkettőt, és gondolkozz másik pályán. Egyébként mellékesen megjegyzem: Andragógus sehová sem kell, mert egy középfokú végzettséggel rendelkező egyén is el tudja látni azokat a feladatokat, amiket egy andragógus. Van egy ismerősöm, akinek csak érettségije van és ő dolgozik a HR szektorban, mondta, hogy nem nagyon vesznek fel erre a posztra diplomásokat, mert felesleges, többet kellene nekik fizetni, miközben egy alacsonyabb végzettségű is el tudja látni a feladatokat.

Szociálpedagógia is felejtős. Te láttál már olyan álláshírdetést, ahol szociálpedagógust keresnek?! Mert én eddig egyet se...

2012. jan. 24. 11:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

én érdekes láttam már olyan álláshirdetést, ahová szociálpedagógust (is) keresnek!

ajánlom mindenkinek a kozigallas.hu nevű oldalt, mert ott van mindenféle álláshirdetés a kozalkalmazottak részére. Az andragógus, meg a szociálpedaógugus pedig leginkább is itt talál állást.

Egyébként a két szakma teljesen más.

szociálpedagógia: segít az embert, főleg gyerekeket fiatalkorúakat, hogy tudjanak alkalmazkodni a környezetükhöz.

andragógia: ahogy tudom itt több szakirány van, művelődésszervezés, felnőttkézés. HR-re is lehet menni andragógiával, de akkor a HR már mesterképzés.

Én nem tudom a második válaszoló ismerőse mit csinál a HR szektorban, de gondolom adatrögzítő vagy ilyesmi, a középfokú végzettségével. Az igazi HR -eseknek mind van szakirányú végzettsége!

Szerintem mindkét szak érdekes lehet, de szerintem az andragógia biztosabb megélhetés, és külföldön is többre lehet vinni vele!

2012. jan. 25. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!