A ti iskolátokban hogyan fegyelmeznek a tanárok?
Én már ezer éve jártam suliba, de nálunk volt minden, pl egyest ki lehetett váltani pofonnal...
Volt dolgozat is, de volt egy tanárom, az megcsinálta, h a gyereket beküldte az asztal alá, és megrugdosta...
Ordibálás ritka volt, inkább lelki hadviselés, hülye maradsz fiam és társai.
1. féle tanár: figyelmen kívül hagyja /mivel igénylik a nagyobb szájú emberek a figyelmet pár hét után már úgy mentek oda hozzá hogy figyeljen rájuk/ tehát nem megy oda megnézni hogy hogy halad nem segít neki, semmmi
2. féle tanár: ordít /de azok olyanok hogy ha fenn vagyunk a 3.on és akkor a földszinten hallják hogy valamit csináltunk/
3. féle tanár: nem kell nevelnie mert letudja kötni a figyelmünket
4. féle tanár: nem tud vele mit csinálni mert erre nem elég a 2 diplomája...
"4. féle tanár: nem tud vele mit csinálni mert erre nem elég a 2 diplomája..." Ehhez annyit, hogy a tanári szakma nem szakma, hanem hivatás, és ehhez nem diploma kell, hanem születni kell rá. Lehet neki 5 is, akkor se fog tudni nevelni és tanítani egyszerre...
Nálunk nincs gond. Leköti a gyerekeket amit órán csinálunk, nem olyan szárazak az órák mint az én gyerekkoromban voltak. Ha látom, hogy fáradnak, beteszek egy kis mozgást, most az a 2 perc nem oszt nem szoroz az órából. Az öreg tanárok már belefásultak, az újak meg nem mind alkalmasak erre a pályára. Én az új kategóriába tartozok, imádom, ettől kezdve a gyerekek is szeretik az óráinkat. Fegyelmezni?.. Nincs semmi eszköze már ma a tanároknak a fegyelmezésre, mindenre kitaláltak valamit, ami miatt nem lehet.
Én ha valaki rendetlen, akkor kinevezem az osztály csendfelelősének, vagy kap valami speckó feladatot amire csak ő képes. Mivel a legtöbb gyerek azért rendetlenkedik, hogy figyeljünk rá, ezek a feladatok kellő fontosságúak ahhoz, hogy ne a rendetlenkedéssel, hanem a feladat megoldásával tűnjenek ki. És nem kell nagy dolgokra gondolni. Pl:
Ki a leggyorsabb futó? Ha jól tudom, akkor a XY(rendetlenkedő) nagyon gyors. Segíts nekem kérlek, száraz a szivacs, be kellene vizezni gyorsan, mert addig nem tudok mit csinálni... elrohan a gyerek, kifullad mire visszaér. Mozgott kicsit, levezette a felesleges energiát, hős is mert bevizezte a szivacsot, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!