Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Segítene valaki pontszámításba?

Segítene valaki pontszámításba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy már unalmas ez a kérdés,de annyi féle módszert mondtak már, h nem értem.

Az egyik az érettségi pontok, az oké, a 2 választott t.tárgy %-os eredménye duplázva.

De a tanulmányi pontok hogy vannak?

Nekem úgy is mondták,h a 2 t.tárgy érettségi %-a + az utolsó évi jegy %-ban.

De közbe olyat is mondtak, ahol az utolsó és az utolsó előtti év is kell.

Hogy tudom kiszámolni rendesen a pontjaimat?

Köszönöm!

2012. jan. 18. 16:27
 1/1 anonim ***** válasza:

felvi.hu pontszámító kalkulátor :) itt nagyon jól érthetően leírják és még ki is számolják neked!

amúgy tanulmányi eredményes számolás:

tanulmányi pontok(200)+érettségi pontok(200)+pluszpontok(100)

tanulmányok pontok(max 200)= év végi pontok(100)+érettségi átlag(100)

év végi pontok: matek, magyar(ir és nyelvtan átlaga), töri, idegen nyelv, természettudományos tárgy UTOLSÓ 2 ÉV VÉGI eredményének összege !!! majd ezt még 2xezeik, így jön ki a 100 pont.

érettségi átlag: az 5 legjobban sikerült érettségi tárgyad %os átlaga (max 100 pont)

érettségi pontok: a két FELVÉTELI tárgyból szerzett érettségik %a. pl ha gazdaságira mész akk matek/angol/töriből megnézik hogy melyik 2 a legjobb és összeadják a %ot.. pl ha egyik 80% másik 60% akkor a max 200ból lesz 140 pontod.

pluszpontok(100)

emelt +50

felsőfokú nyelvvizsga +40

középfok +28

érthető?

2012. jan. 18. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!