Élelmiszermérnök-i szak? Vagy BME? Mit gondolsz mit csináljak?
A Corvinus élelmiszermérnök szakára valószínűleg felvennének: 418 pontom van (tavaly érettségiztem) és a ponthatár 359 volt. Szerintem még így a megszorításokkal is bekerülnék... (?)
De azon gondolkodom, nem e érne többet egy BME mérnöki szak? Mérnök informatikus vagy építőmérnök? Ezekre is bejutnék, amennyiben tanár segítségével jól felkészülnék és tennék egy informatika érettségit májusban, amire viszont sokat kellene költenem..
19/L
Szia!
A BME biztosan (általánosságban) többet ér
(mérnök informatikus szak)
de ha jelenleg pl. semmit nem tudsz programozásról (csak Office), az kevés lesz (általában szakközépbe járt fiúk vannak, akik egész nap gépeznek amúgy is)
építőmérnök: jó választás
lehet szakosodni (mélyépítés, magasépítés, vasút, közút, híd), mindig lesz rá kereslet...
informatikus is mindig kelleni fog
most már úgyis mindenki (majdnem) fizetni fog
tehát aki 240 felett van, az bejut vhova biztosan
240 a min.ponthatár, ami alatt sehova nem lehet bejutni
Egy mérnök infó ezerszer többet ér mint a másik 2. Viszont hogy pont BME-n vágj bele, hát nem tudom.
Milyen lenne az az infó érettségi? KÖzépszint vagy emelt szint? Ha középszinthez tanár kell, akkor - most tényleg nem bántásból -, akkor én nem ajánlanám ezt a szakot, mert meg fogsz őrülni. :/
Ha a maradék kettőt kéne rangsorolni, én az építőt előrébb tenném, mint az élelmiszermérnököt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!