Családi kedvezményre a 6. éves tanuló miért nem jogosult?
Fiam érettségizett, elvégezte az 5. évet, most 6. évet járja.
Gyerektartást már érettségije óta nem kapok (a volt férjemről nem is tudok, a gyerekek sem tudják tartani vele a kapcsolatot).
Családi pótlékra sem vagyok jogosult, mivel betöltötte a 20. életévét.
Kevés a jövedelmem, és szeretném, ha a fiam nem azt írná az Önéletrajzába, hogy nincs szakvégzettsége.
De felháborítónak tartom, hogy semmilyen, de semmilyen juttatásra nem vagyunk jogosultak, és már fuldoklunk a pénztelenség miatt.
Sajnos diákmunka sincs most ebben a keserves világban (karácsonykor volt módja 10 napot dolgozni).
Miért nem számítanak ezek a fiatalok sehol sem ????? Csak nekem !
Nagyon inkorrekt a társadalom részéről is, mert azért élettani igényeik (evés, rezsi) nekik is van. Ruházkodni már két éve nem is tudunk.
Miért hagyod annyiban a gyerektartás-dolgot? Az tényleg járna a gyereknek, indokolt esetben a gyámhivatal meg is előlegezi.
Csak utána kell járni.
Köszönöm a felvilágosítást.
A válás után (12 évvel ezelőtt) végigjártam a Gyámhivatalt. Mivel a lakás adás-vételből többlet 100.000 Ft-om volt, ezért kötelezett engem a Gyámhatóság, hogy a 3 gyerekem közül a "kiskorúnak" helyezzem letétbe az ő részét.
Aki nem volt ilyen helyzetben hát leírom: ha fél évig nem fizet az apa, a Gyámhivatal akkor lép valamit az ügyfél unszolására.
Esetemben: megkereste X város közjegyzőjét, behivatták a volt férjem, ő azt mondta fizetett gyerektartást...és ennyi.
Érdeklődésemre... és hol a bizonyíték???? ... a kezüket tárták szét a tanult illetékes emberek !!!!
Egyébként: ha 10 Ft gyerektartást is fizet fél év alatt, a Gyámhatóság nem foglalkozik vele !!!!
Másrészt: nekem a nyári szabadságom egy hete ment arra, hogy feloldassam a lekötött pénzt, mivel tankönyvet akartam venni a gyereknek. Nekem mindent számlával kellett bizonyítanom !!!!!!!!!
Az, hogy bírói végzésem van a 12 évvel ezelőtti elmaradt gyerektartásról ... mit sem ér ... azóta sem dolgozik, hol segélyekből, hol rokkantságiból élt.
Információim szerint a volt anyósomék is lecserélték a zárat, mivel bántalmazta őket. Valami alkeszos nővel él ki tudja hol.
Úgyhogy megkérek minden olyan f...szkalapot, hogy nekem ne okoskodjon!
Mióta az eszem tudom, a férfiak után takarítom a mocskot !!! Becsülettel felneveltem a 3 gyermekem !!!!
És még a törvény is megad a férfiaknak minden lehetőséget, hogy úgy élhessék a világukat, ahogy akarják. Semmi felelősségtudat nincs bennük !!!!
De hogy még a társadalom se veszi az ilyen fiatalokat emberszámba ?!?!
Ez azért már túlzás !!!!
Köszönöm, nem kérek több választ !!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!