Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Így még bekerülhetek egyetemre...

Így még bekerülhetek egyetemre? Két éve érettségiztem és nincs emelt szintűm.

Figyelt kérdés

Szeretnék egyetemre menni,de nem tudom,hogy érdemes-e így megpróbálnom.

Környezettanra szeretnék jelentkezni.Ehhez csinálnom kell egy földrajz érettségit,amire egyedül készülök.A matek érettségim 50%-os lett.

Az előző évi ponthatárok alapján megvan rá a pontom.

Szerintetek így van esélyem?Várhatóan mennyit fog emelkedni a természettudományi szakok ponthatára?

2012. jan. 14. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
47%

lehet, hogy bekerülsz, ha nagyon gyűröd a föcit és duplázol, de 50%os matek érettségivel ne nagyon erőlködj szerintem.

pont az ilyen esetekre találták ki az oktatási reformokat, hogy ne kerüljön be mindenki a felsőoktatásba, csak kicsit elszúrták, ugyanis a természettudományi szakokat még előnyben is részesítik, támogatják, emelkedés nem várható, magyarul sok esélyed van h bekerülj.

a 90%os matek érettségivel meg 85%os emelt törivel meg baszhatják akik 4 évig közgázra készültek.

2012. jan. 14. 17:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Van esélyed persze, de én a helyedben megpróbálnám kijavítani azt a 3-mas matek érettségit. Ne csak bekerülni próbálj, de a tudásod is legyen elegendő! Tudom, hogy mit beszélek, mert 3 barátom is környezettanra jár és egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy a pontokból azt kikalkulálná az ember. Van mindenféle természettudományos tárgy, mint fizika, matek, kémia plusz ilyenek, hogy meteorológia, ásványkőzettan stb. A fél csoport már ki is esett. Nem járnál rosszul, ha egy erősebb matek alappal mennél oda. Ne ott szenvedj sokat.
2012. jan. 14. 17:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Én biosz szakos vagyok, és van pár közös óránk a környezettanosokkal (kémia meg ilyesmik)..ezt csak úgy a kérdéstől függetlenül mondtam, mert láttam, h környezettanos akarsz lenni:D
2012. jan. 27. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!