Érettségizhetek attól, hogy félévkor bukok egy tantárgyból?
A dilemmám az, hogyha a német tanárom nem ad lehetőséget javításra, amin minimum 4est kell szereznem, akkor félévkor bukok a tárgyból. A második félévben még feltudnám húzni,de elméletileg bevezették az iskolánkba azt, hogy aki félévkor nem éri el a 2 egész átlagot, az automatikusan bukik, tehát az egész éves anyagból osztályozóvizsgát kell tennie aminek 80%osra kell sikerülnie.
Tehát ha nem lesz meg az átlagom, és nem sikerül az oszályozó akkor nem érettségizhetek?!
Viszont mivel nem a német a válaszott nyelvi tantárgyam (angolból ősszel le is érettségiztem), és viszonylag jó a kapcsolatom a tanárral nincs semmi oka, hogy kiszúrjon velem. A héten még két órám lesz vele, mit gondoltok?
Elméletileg a félévi jegy nem számít az érettségihez, csak az évvégi. Nekem pl. egyik ismerősöm azért nem érettségizhetett magyarból, mert év végén meghúzták irodalomból.
Azt viszont nem egészen értem, hogy : "... aki félévkor nem éri el a 2 egész átlagot, az automatikusan bukik, tehát az egész éves anyagból osztályozóvizsgát kell tennie aminek 80%osra kell sikerülnie. "
Szóval aki félévkor nem éri el a 2-es átlagot, az automatikusan bukik. De mikor? Félévkor? Vagy már évvégén is? Mert ha félévkor, akkor ugyan hogy tehetnél osztályozót az egész éves anyagból?
Azt viszont szerintem nem tehetik meg... Mi az, hogy ha valaki félévkor bukik, akkor év végén is automatikusan bukik, akármilyen jegyeket is szerez a második félévben? Ez nagyon igazságtalan dolog.
A helyedben valami külső emberhez fordulnék, oktatási tanácsadóhoz vagy valakihez, először is, hogy tehet-e egyáltalán ilyet egy iskola. Pl. az adott város önkormányzatán, ahol a suli van, biztos van valami oktatási osztály, először is felhívnám, és tanácsot kérnék. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!