Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizhetek attól, hogy...

Érettségizhetek attól, hogy félévkor bukok egy tantárgyból?

Figyelt kérdés

A dilemmám az, hogyha a német tanárom nem ad lehetőséget javításra, amin minimum 4est kell szereznem, akkor félévkor bukok a tárgyból. A második félévben még feltudnám húzni,de elméletileg bevezették az iskolánkba azt, hogy aki félévkor nem éri el a 2 egész átlagot, az automatikusan bukik, tehát az egész éves anyagból osztályozóvizsgát kell tennie aminek 80%osra kell sikerülnie.

Tehát ha nem lesz meg az átlagom, és nem sikerül az oszályozó akkor nem érettségizhetek?!

Viszont mivel nem a német a válaszott nyelvi tantárgyam (angolból ősszel le is érettségiztem), és viszonylag jó a kapcsolatom a tanárral nincs semmi oka, hogy kiszúrjon velem. A héten még két órám lesz vele, mit gondoltok?

2012. jan. 9. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg a félévi jegy nem számít az érettségihez, csak az évvégi. Nekem pl. egyik ismerősöm azért nem érettségizhetett magyarból, mert év végén meghúzták irodalomból.

Azt viszont nem egészen értem, hogy : "... aki félévkor nem éri el a 2 egész átlagot, az automatikusan bukik, tehát az egész éves anyagból osztályozóvizsgát kell tennie aminek 80%osra kell sikerülnie. "

Szóval aki félévkor nem éri el a 2-es átlagot, az automatikusan bukik. De mikor? Félévkor? Vagy már évvégén is? Mert ha félévkor, akkor ugyan hogy tehetnél osztályozót az egész éves anyagból?

2012. jan. 9. 23:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Félévkor is illetve egész tanévben bukik.
2012. jan. 9. 23:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt viszont szerintem nem tehetik meg... Mi az, hogy ha valaki félévkor bukik, akkor év végén is automatikusan bukik, akármilyen jegyeket is szerez a második félévben? Ez nagyon igazságtalan dolog.

A helyedben valami külső emberhez fordulnék, oktatási tanácsadóhoz vagy valakihez, először is, hogy tehet-e egyáltalán ilyet egy iskola. Pl. az adott város önkormányzatán, ahol a suli van, biztos van valami oktatási osztály, először is felhívnám, és tanácsot kérnék. Egy próbát megér.

2012. jan. 9. 23:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot, utána fogok járni!
2012. jan. 9. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!