Ha valaki tolmács akar lenni, hol és milyen szakot ajánlanátok neki?
Figyelt kérdés
Én pl egy németesnek egy bölcsészkaron egy germanisztikát javasolnék, de egy csomót hallani arról, hogy a bölcsészesekből túl sok van és majd mehetsz a diplomáddal árufeltöltőnek.
Köszi a válaszokat!
2009. máj. 23. 15:21
1/3 anonim válasza:
Szerintem is bölcsészkarokon található nyelvszakokon lehet tolmácsnak tanulni. Szerintem a bölcsész túlképzés nem a tolmácsokra vonatkozik...de nemtudom:)
2/3 anonim válasza:
A tolmácsnak akkor is a bölcsészkart kell először elvégeznie, majd azt követően posztgraduálisan a tolmácsképzőt. Lehet emellett egy más jellegű diplomája is, és akkor legalább az adott szaknyelvet is jól fogja ismerni. Magas szintű nyelvtudással és ambícióval azért nem árufeltöltő lesz.
3/3 anonim válasza:
Nyelvszakot kell vegezned. Ha jol tudom, MA-kepzesben lehet tolmacs-es fordito mesterszakra szakosodni, ertelemszeruen ezt valaszd.
Egy tolmacs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!