Gyógytornász szak. Van aki ezt tanulta/tanulja vagy szeretné tanulni?
Milyen munkát? - a mozgáskoordináció, ritmusérzék, idő- és térbeli tájékozódás, figyelem, helyes testtartás javítása, vagy keringési rendellenességek gyógyítása érdekében mozgásterápiát dolgoz ki és alkalmaz egészséges, beteg és sérült emberek fejlesztésére. (pl. ha vkinek sérve van, vagy gerincferdülése, tud segíteni)
Órákról csak az SZTE tárgyairól tudok nyilatkozni. Eléggé sok tárgyunk van (félévente 17-18), és nem könnyűek. Ilyenek vannak pl: Sejt- és öröklődésbiológia alapjai, Anatómia I.-II., Élettan I-II., Biofizika, Funkcionális anatómia, Orvosi latin, Kórélettan, Mozgástani alapism., stb.
Másik szakkal párosítani azt hogy érted pontosan?
Nem ezt választottam, ápolóin vagyok, viszont mivel első 2 évben ugyanazt tanulja a 2 szak, így még van esélyem átkerülni. Bár őszintén szólva már nem bánom, h nem vettek fel oda, valószínűleg maradok ápolóin :)
Jaj köszi, hogy válaszoltál :) a másik szakkal való párosítást pedig úgy értettem, hogy több helyen olvastam, hogy gyógytorna meg xy szak együtt jó lenne e, és hasonlók. És arra gondoltam, hogy lehet e mondjuk gyógypedagógiával, de államilag támogatottan. Bár azt úgy tudom, hogy már egyáltalán nem lehet, hogy 2 szakot "ingyen".
A latinnal nem lesz gondom, meg talán az anatómia-élettannal sem, mert mindegyiket tanultam/tanulom, a biofizika viszont nem hangzik túl jól. Mit takar ez pontosan? Illetve kb mennyi gyakorlatotok van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!