Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet valakiből kalauz?

Hogyan lehet valakiből kalauz?

Figyelt kérdés

Van már érettségim,három szakmám,21 éves lány vagyok.Nagy vágyam volt mindig,hogy a vasútnál dolgozhassak.Hogyan lehetek kalauz?Elég ha jelentkezem a környékbeli nagyváros MÁV irodáján,és ők eligazítanak?Tudom hogy el kell hozzá végezni valami tanfolyamot,de az meddig tart?Fizetik?Aztán a Máv automatikusan alkalmaz az iskola befejeztével?Mennyit keres egy kalauz?És milyen utazási kedvezményekben részesül?Hol van a képzés?A másik része a dolognak,hogy az ismerőseim elég csinos nőnek tartanak,és a párom is félt,hogy valami bajom esne pl egy éjszakai szolgálatban (belémkötnének,stb).Jól tudom kezelni általában a helyzeteket,de az effélék is könnyen mennének?Mert azért egy utas más...

Köszönöm a válaszokat!

2012. jan. 4. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

(A MÁV-nál indulnak képzések,jegyvizsgáló címszó alatt keresd a neten,mert ez a hivatalos megnevezése.)

Itt vannak a juttatások:

[link]

A fizetés attól is függ,hogy mennyi munkát vállalsz a hónapban, de kb. bruttó 90-100.000.( nettó 90-80.000.) Ft.

Az,hogy jól tudod kezelni a helyzeteket jól jöhet ha kalauz szeretnél lenni,de én olyan szemtelen és durva utasokat is láttam már,hogy nem is tudom,mit válaszoljak erre.Egy olyan utas (inkább potyautas) aki egy férfi kalauzzal szemben olyan beszédet és viselkedést megenged magának mint amiket én láttam,el se merem képzelni,hogy mit kezdhet egy nővel.A legkevesebb,hogy egy jegy nélküli utas nem hajlandó jegyet váltani,esetleg téged félre vagy fellökve leugrik a vonatról.

Ezt találtam a képzésről a neten:

Mit tegyek, ha jegyvizsgáló szeretnék lenni?

A lakóhelyéhez legközelebb eső Személyszállítási Szolgáltatási Központ vezetőjénél

jelentkezzen. (Önéletrajz). Minden esetben a tanfolyamon való részvétel feltétele, hogy a felvételi

eljárás lebonyolítása után a munkáltató beiskolázza a tanfolyamra. Minimum beiskolázási

követelmény a középiskolai érettségi.

/Felvételi eljárás része: személyes elbeszélgetés, intelligencia teszt kitöltése és orvosi

alkalmasság vizsgálaton való megfelelés/

A képzés ideje kb. 3,5 hónap.

A képzés tartalmaz többek közt: védelmi oktatásokat, vasútföldrajz ismereteket, idegen nyelv

ismereteket, személyszállítási díjszabási ismereteket, forgalmi ismereteket, műszaki ismereteket,

a vonaton történő jegykiadáshoz szükséges jegykiadó gép kezelési ismereteket tantárgyakat.

A tanfolyamon vizsgát kell tenni az egyes tantárgyakból.

A tanfolyam sikeres elvégzéséről vizsgabizonyítványt kap.

2012. jan. 4. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:

köszi!

én is érettségizett, soknyelvvizsgás, egyetemre készülő, akár doktorit is tervező csajszi vagyok (szóval kicsit jobban intellektuális dolog), de most kalauz akarok lenni:D:DD

2012. júl. 2. 23:41
 3/4 anonim ***** válasza:

"de kb. bruttó 90-100.000.( nettó 90-80.000.) Ft. "

A bruttó 90-100 soha életében nem volt nettó 90-80.

Amúgy a helyes inkább olyan 250-260 bruttó jutalékokkal, pótlékokkal. Ez egy normál forda szerinti vezénylés.

És a jv-nek nem azon múlik mennyit vállal, mert van kötelező óra, túlmunka pedig nem lehet vezénylés szerint. Tehát inkább pluszban mennyi jegyet ír.

2012. okt. 31. 23:28
 4/4 anonim ***** válasza:
idegen nyelvi ismeretek? 3,5 hónap alatt? mifélék?:D
2013. okt. 7. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!