Év végén az összes jegynek kell átlagát számolni, és úgy leosztályozni valakit, vagy az első félévet egy jegyként kezelni plusz a második féléves jegyek és annak átlaga alapján lezárni?
Figyelt kérdés
2009. máj. 21. 21:36
1/10 anonim válasza:
Az osszes jegyet nezik, szeptembertol juniusig.
2/10 A kérdező kommentje:
Oké, mert engem úgy akarnak feleltetni a 3-asért, hogy egész éves átlagra bőven meg van. A második esetben meg nincs meg. :/
2009. máj. 21. 21:41
3/10 anonim válasza:
Tanárfüggő. Van aki így, van aki úgy. A te tanárod meg akar szívatni, vagy csak ilyen kedve van.
4/10 anonim válasza:
De ha romlott a 2. félévbe akkor mivel romló tendencia simán feleltethetnek.
5/10 A kérdező kommentje:
Igazából az egész szitut nem értem. Félévkor a 3,4-es átlagra kaptam négyest, most 2,5-re feleltet 3-asét, mikor másnak is itt mindig felfelé kerekít és amúgy nem látom, hogy pikkelne rám. Ezvan akkor, szívás. 2. félévben jobban tanultam mint első félévben mégis ennyit rontottam... :/
2009. máj. 21. 22:06
6/10 anonim válasza:
Nagyon tanárfüggő. Egyébként gyakori, hogy a tanárok félévkor elnézőbbek, inkább megadják a jobb jegyet, mint év végén. A félévi bizonyítvány ugyanis "csak úgy" van, rendkívül ritka, hogy bárhol is számítana (kivétel 8. és 12. évfolyamon, a felvételinél), az év végi viszont gyakran fontos a továbbtanulásnál. Épp ezért komolyabban veszik, nem adják meg akármire a jobb jegyet.
7/10 A kérdező kommentje:
Ez a tanár úgy feleltet valakit a 2-esért, hogy 5 egyese van meg a félévi 2-es. :) Na mindegy. Mindenkinek megy a zöld kéz, köszi szépen. :)
2009. máj. 21. 22:34
8/10 anonim válasza:
is-is, ha a félévit egynek veszi, akkor az erősebb jegynek számit, és zat is nézi hogy kegyelemből lett meg akkor a jegy, vagy pedig megérdemelted.
9/10 anonim válasza:
egyrészt, abban biztos lehetsz, hogy egy kettes témazáróra és két ötös röpdolgozatra nem fogsz négyest kapni. bizos, hogy ha számol is átlagot, akkor az súlyzott átlag, igy meg csak saccolni lehet max a dolgot.
másrészt, az egy tévhit, hogy a tanárt kötik az évközbeni jegyek. a valóság az, hogy olyat ad, amilyet akar, legfejebb, ha nem tetszik, akkor lehet kérni, hogy bizotság elött záróvizsgázhass.
nekem annó egyetlen tanárom volt, ki elmondta, hogy miként áll össze a jegyünk, neki az volt a szisztémája, hogy a témazáró háromszoros értékű volt, a normál dolgozat egyszeres, a röpdolgozatokat meg külön kiátlagolta és az a jegy is egyszeres értékű volt.
10/10 anonim válasza:
Nálunk az volt a szokás, hogy az egész év átlagát nézték. Ha jól emlékszem, még a házirendünkben is ez volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!