2012. felvételi. Rosszul megy az írásbeli, mit tegyek? Sokat gyakorlok, az összeset szinte megcsináltam ami fent van a neten, és ki is dolgoztam őket. Segítség!
Ha német-angolra mész, akkor németből lesz szóbeli nem?
Melyik nyelv idén a haladó?
Oda járok, de fogalmam sincs...
Nekem németből volt szóbeli, és 50-ből 46ot elértem...
ha szóbelin jó leszel, bejuthatsz. :)
Mi várunk!!!
Én is berzsenyis vagyok, bár bk-s, várunk bizony! Minden ilyen kis szorgalmas aranyos emberkének itt a helye :). Nyugi, hátravan még a magyar tehetséggondozója is, jó sokat gyúrj rá, ne izgulj! A szóbeli pedig hatalmas részét teszi ki a felvételinek, ha ott bevágódsz a tanároknál, nyert ügyed van! :) Az írásbelihez amúgy annyit ajánlok, hogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, szard le a mostani tananyagokat az iskolában, vigyél be magyar feladatsorokat a suliba és csináld ott, otthon is sokat, ha nem mennek. Nézd meg a típusfeladatokat, amikkel gondban vagy, ha pl a fogalmazás az, akkor írj meg minden nap 2 fogalmazást, majd olvastasd el valakivel! Ide is felrakhatod gyk-ra, anyukádnak is megmutathatod, bármi. Ha meg az elméleti rész nem megy, akkor gyorsan olvasd át a nyelvtani szabályokat, főleg a toldalékokat (ja, szóbelin mondatelemzést kérdeznek magyarból, ha még nem tanultátok, nézd át előre nagyon!). Ezt csináld a felvételi előtti napig, aztán utolsó nap nézz meg egy jó filmet, feküdj le aludni időben :). Ne tanulj! Addigra már mindent megtettél, azon az 1 napon semmi sem fog múlni. Reggel pedig 10:00kor te legyél az egyetlen a teremben, aki nem izgul, tökéletesen felkészült, és aki nem utolsó sorban bekerül a Berzsenyibe! :)
Amúgy az idei első nyelv angol, a második pedig 3-ból választható: olasz, német, francia (szóval ez azt jelenti, hogy angolból haladónak kell lenned egy picit).
én 10es vagyok, és nekem a német a haladó nyelv...
eddig évente váltakozott a német-angol haladó-kezdő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!