Ceruza:Melyik a legvékonyabb grafitceruza? Mit kell tudni a ceruzákról általánosságban?
Újabban hobbiszerűen elkezdtem rajzolni.Mindenki szerint nagyon jól megy,még anyukám is azt mondta,hogy amilyen rosszul rajzoltam kiskoromban,most olyan jól tudok.Ugyanakkor gondjaim támadtak a ceruzákkal már egy ideje.Kétféle grafitom van,egy HB= 2 1/2 és egy nem tudom milyen,de vékonyabb.
Nagyon vékony ceruzákat szeretnék vásárolni,és emellett szeretnék művelődni a ceruzák terén,azaz mit kell tudni ezekről a HB-ről,meg milyen fajta ceruza van még a HB-n kívül?Mit lehet tudni ezekről a fajtákról?
Kérem mindenki írja le,amit tud!Nem baj,ha nem pontos!
(A wikipédia nem volt elég.)
Személyes tapasztalatok is érdekelnek.
a HB a keménységét jelenti
rajzolni általában puhábbal szoktak
4- 5 -6 B-ssel
van H-s HB-s és B-s a (B nagyon puha a hobbi rajzhoz .
pl nekem van 8B-s és nem tudok vele olyat rajzolni amit én szeretnék mert az már a nagyon profi rajzolóknak van .
Ajánlom figyelmedbe a 2B-s ceruzát :)
Köszönöm a válaszokat!
Csak az első válaszoló válaszát láttam még csak,mielőtt elmentem volna ceruzavásárlásra,de szerencsére vettem 2B-s ceruzát :) Meg vettem még egy 1=2 B-t (ez nem tudom mit jelent),egy 8B-t,és egy 6B-t.Én puha ceruzát az árnyékolás miatt akartam,vastag 8B-t meg a végső körvonalak erősítésére.Egyébként van egy HB= 2 1/2-em is.
Árnyékolásra van neked Eszti,vagy valaki másnak ajánlata,hogy milyen ceruzával lenne jó?Mert amiket most vettem még nem próbáltam ki az árnyékolásban,de a vásárlás előtti ceruzáimmal csak akkor tudtam jól árnyékolni,ha már tompa hegye volt.
A legkeményebb a 8H-s, (a H-sok a kemény hegyű ceruzák), a legpuhább a 8B-s (a b-sek a puha hegyű ceruzák).
Aztán van akvarellceruza (ez olyan, hogy rajzolsz vele a lapra, és vízzel rámész, akkor vízfesték jellegű lesz a kapott kép), szénceruza (ebből van Light, Medium, Dark).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!