Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy pszichológia vizsga hogy...

Egy pszichológia vizsga hogy néz ki?

Figyelt kérdés

Jövőhéten vizsgázok először,eddig még csak az érettségin vagyok túl.Felsőfokú szakképzésre járok és a tanár csak annyit mondott, hogy ilyen teszt jellegű lesz,és 2 esszét kell kifejteni.Eddig örültem,hogy ha tesztes lesz talán ki tudom tippelni,mert csak karikázni kell,de lesz olyan is hogy igaz-hamis meg ki kell pótolni a szövegbe a hiányzó szót.Hát ezekhez nem elég,hogy csak elolvasom az egész anyagot,hanem meg is kellene tanulni,de nagyon sok tömény anyag.4.-én vizsga és ennyi idő alatt nem tudom megtanulni.Igazából az is a baj,hogy magolni szoktam(érettségire is így tanultam,de arra volt 1 hónapom felkészülni,csak a végén nem volt időm átismételni)Ha csak elolvasom nem sokat jegyzek meg belőle.

Aki már vizsgázott egyetemen az,hogy tanul vizsgákra?

Légyszi mondjatok valami biztatót!

2011. dec. 29. 12:41
 1/3 anonim ***** válasza:
muszáj megtanulnod kiszűrni a lényeget, felejtsd el a magolást, amikor egy vizsgaidőszakban van 12 vizsgád, 2-3 naponta mész vizsgázni, akkor nincs időd több 100 oldalas könyveket bemagolni, csak arra van esélyed, hogy értelmezed, amit olvasol, a lényeget megjegyzed vagy kijegyzeteled és azt elolvasod többször
2011. dec. 29. 12:52
 2/3 A kérdező kommentje:

csak 4 vizsgám lesz.Az egyik 4.én,a másik 10.-én a harmadik 12.-én(Itt 20 tételt kell megtanulnom ami elég nehéz) és lesz még egy 18.-án

A tesztes jellegű vizsgánál mennyi az esélye,hogy ki tudom tippelni?

Az esszénél hány oldalt kell írni?

Én eddig mindig magoltam amikor dolgozatot írtunk középiskolába is és mindig 5-ös lett.

Már sokszor próbáltam, úgy hogy elolvastam egy részt és visszamondtam,de csak egy-két szót jegyeztem meg belőle.

2011. dec. 29. 13:01
 3/3 anonim válasza:

Tudom,hogy már elég régi kérdés,de kíváncsi vagyok,hogy végül mi lett?Sikerült megtanulnod,esetleg Pszichológus lettél? :)

Amúgy nekem még van sok időm,míg egyetemre mennék,de én úgy szoktam tanulni,hogy a lényeg az ki van írva 1-2 szóban,és akkor abból magamtól alakítok egy mondatot.Én amúgy is vizuális típus vagyok,és amikor doga van,látom magam előtt,hogy mi volt pontosan a füzetbe leírva :D Szóval ez mondjuk elég jó,mert könnyebben megjegyzek dolgokat :) Viszont ha te egy vizsgára nem igazán tanulsz és csak tippelni akarsz,akkor a jövőben majd azt mondod a páciensnek,hogy "bocsi,de erre nem tudom a megoldást,mert ezt nem tanultam meg,csak betippeltem" ?

Gondolom már késő,de ha esetleg még tanulsz,akkor azt ajánlanám,hogy próbálj szakszavakat kiírni,egy pici mondatot esetleg és a gondolatokat összekapcsolni és írhatsz színessel is,hátha könnyebben megjegyzed :)

2015. nov. 7. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!