Az érettségi tételek között miért nem szerepel egyetlen női író/költő sem?
Nagyon sok helyen szerepelnek nok az erettsegiben. A ti tetelsorotok pont nem ilyen. Nalunk minden evfolyamnak volt noi kolto/iro a tetelek kozott (Szabo Magda, Nemes Nagy Agnes, Szecsi Margit stb.).
Ugyanakkor teny, hogy az irodalomban komoly eredmenyt elero nok kevesebben vannak, mint a ferfiak, igy elofordulhat, hogy a ti tetelsorotokba egy sem jutott.
(Az irasbeli - foleg emelt szinten - is gyakran ad noi koltoket, irokat elemzesre, reflektalasra.)
A tantervben még nem foglalkoznak a kvótákkal
(igaz, nálunk a kormányalapításban sem) :))))
Szia!
Mi pl. Szabó Magdát nem is tanultuk, így a tételsorban is nehezen lenne. Amúgy sztem nem kötelező tananyag, de a tanár saját passziójából megtaníthatja.
Sziasztok! Köszi a válaszokat, ezek szerint - hála az égnek -, azért annyira nem rossz a helyzet mint hittem. Csak tényleg sajnálom azt, hogy már eleve a tananyagban sincs benne költő/írónő, akik szerintem joggal kaphatnának benne helyet.
Hú, amúgy az első válaszolóra tök irígykedem Karafiáth Orsi miatt, mert nagyon kedvelem :)
1. vagyok
Én tökre örülök neki, mert nekem nagyon szimpatikus, igaz egy versét nem ismertem előtte csak így tv-ből láttam, de mivel a magyartanárom csoporttársa volt egyetemen így ő lett nálunk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!