Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemistaként hasznos, ha...

Egyetemistaként hasznos, ha az embernek van egy laptopja?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért?

Milyen tudású gépet érdemes vásárolni ilyen célokra?

2011. dec. 22. 21:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mindenképp megéri. Manapság szinte elengedhetetlen egy saját kütyü, mert gyakorlatilag az internetet keresztül tudsz mindent csinálni: vizsgákra jelentkezni, tárgyakat felvenni, segítséget kérni, tanárokat utolérni, házihoz anyagokat elérni, beadandókat készíteni és azt elektronikus úton elküldeni, és még sorolhatnám.

Azt, hogy milyen gép ajánlott, függ attól, hogy milyen szakra mész: egy bölcsésznek pl elég egy teljesen átlagos masina, míg egy mérnöknek, akik modellezni tanulnak, fontos a minél jobb.

2011. dec. 22. 21:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
hát, anno én utáltam, mikor folyton a gépteremben kellett várni, hogy infót gyűjts, vagy begépelj egy beadandót. úgyhogy igen, jó, ha van.
2011. dec. 22. 21:09
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Közben az is eszembe jutott, hogy mennyire tudja kiváltani ezeket a dolgokat egy okostelefon?

2011. dec. 22. 21:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal kényelmesebb szerintem a saját gép. Gondolj bele, milyen sokáig tartana megírni egy 10 oldalas esszét az okostelódon. :-)
2011. dec. 22. 21:39
 5/12 A kérdező kommentje:

Ez igaz, de mi van ha van otthon egy asztali gépem, amin a gépelős dolgokat el tudom intézni, a sürgős (nem gépelős) dolgokat pedig okostelefonon?

És mi a véleményetek a tabletekről?

2011. dec. 22. 21:46
 6/12 anonim ***** válasza:

Ha otthon laksz, fölösleges; ha kollégista vagy/albérletben laksz, elengedhetetlen!

20/L

2011. dec. 22. 22:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi:)
2011. dec. 22. 22:20
 8/12 anonim ***** válasza:

egyetemistaként szükséges, hogy az embernek legyen egy laptopja - kivéve, ha otthon lakik.

egyik ismerősöm megpróbálta kiváltani egy táblagéppel, de nem szereti, azt mondja laptop jobb lenne.

2011. dec. 22. 22:22
 9/12 anonim ***** válasza:
szaktól is függhet (infó szakon gondolom kellhet), de nekem az a tapasztalatom, hogy ha van otthoni géped internet hozzáféréssel, akkor felesleges.
2011. dec. 23. 10:36
 10/12 anonim ***** válasza:
én sosem viszek laptopot az egyetemre, mert tök felesleges. Nálunk senki sem jegyzetel géppel, mindenki füzetbe ír, vagy nem jegyzetelünk, mert az előadásokat szinte mindig le lehet tölteni. (egy csomó ábrát, diagramot képletet kell leírnunk, amit sokkal gyorsabb kézzel, mint géppel.) Ha vmit meg kell írni, akkor otthon megírom a gépen. Viszont hasznos az okostelefon, h napközben el tudjam érni a netet (pl. fontos emailek miatt, esetleg Neptunra fel kell lépni... stb.)
2011. dec. 23. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!