Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségin nem fogadják el a...

Érettségin nem fogadják el a "deszkás" ö meg ü betűket?

Figyelt kérdés
Deszkáson azt értem, hogy a két pont helyett egy vonal van az ö-n meg az ü-n. A magyartanárom azt mondja, hogy nem fogadják el érettségin, de szerintem kamu és csak azért mondja, hogy leszokjak róla. Szerintetek?
2011. dec. 11. 18:27
 1/7 anonim válasza:

szokj le róla, mert így tényleg nem kéne írni.

érettségin az elfogadott helyesírást és írásmódokat preferálják, nem a "deszkás" betűket.

egyébként baromi zavaró is ha valaki így ír, pláne érettségin, amikor a legfontosabb, hogy érthető legyen a fogalmazásod.

2011. dec. 11. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
A vizsgáztatóktól függ. A legtöbb magyartanár nem szereti a pontok helyett vonalakat.
2011. dec. 11. 18:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Érettségin pontlevonás jár érte. Nem tudom fejből, hogy pontosan mennyit vonnak le, azt hiszem, mínusz egy jegyig. De azért elég sokat számít az a pluszmínusz egy jegy.
2011. dec. 11. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, a tanárok mind hülyék és csak kamuznak, és fogalmuk sincs róla, mit kell tudni az érettségin. Még szerencse, hogy ott vagy te, aki mindent jobban tud!
2011. dec. 11. 18:53
 5/7 anonim válasza:
100%
Én nem kísérleteznék ilyennel az érettségin, inkább írok "deszkás" ékezet helyett két pontot minthogy ezzel veszítsek pontot...
2011. dec. 11. 18:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem fogadják el. Középszintű érettségit a tanárod javítja, szal nyilván nem poénból mondja, hogy nem fogadja el.

Emelten meg egészen biztos, hogy pontlevonás jár érte.

2011. dec. 11. 19:33
 7/7 A kérdező kommentje:
oksa, köszi mindenkinek :) nem akartam jobban tudni, csak nekem hülyeségnek tűnt ilyenért levonni pontot, amikor az olvashatóságot abszolút nem befolyásolja... na mindegy, azért felpontozlak titeket skacok, köszi még egyszer :)
2011. dec. 11. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!