Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül a fővárosi...

Mennyibe kerül a fővárosi élet egy diáknak?

Figyelt kérdés
Az állatorvosira szeretnék menni, de szüleim nem engednek, mert szerintük túl drága lenne. De mégis mennyi az a túl drága, úgy hogy tegyük fel szerencsém van és koleszt kapok? Nem vagyok egy nagy bulizós, úgyhogy talán annyival kevesebb, plusz, nyelvet oktatok interneten, ami igaz, hogy főleg csak zsebpénz, de ennyivel is be tudnék szállni.
2011. dec. 6. 19:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát drága...

Koli havonta olyan 12 ezer körül van, de ez egyetemenként, sőt kollégiumonként eltérő.

Ha nem kapsz kolit albérlet. Ez esetben 65-80 +rezsiért lehet leginkábbis lakást találni. Ha többen mentek akkor megoszlanak a költségek, téli időszakban akkor is 25-30 ezer ft. között van rezsivel együtt...

A Kaján még ha nagyon spórolsz akkor is belekerül havi 20-30 ezer forintba.

Bérlet bkv-ra 3800 ft. körül.

Tankönyveket nem tudom kötelező e megvenni az állatorvosin, valószínű elég kölcsönözni, és csak a legalapvetőbbeket kéne megvenni. Egy egyetemi tankönyv kb. 6-7 ezer ft. körül van. Még emellé sokat kell fénymásolni, havi 5ezer van az is...

Ha haza akarsz majd járni látogatóba, akkor azt szintén bele kell kalkulálni mennyi lenne a kiadás havonta...

Az egyetemi bulik általában olyan 1000 ft. körüli beugrókon szoktak mozogni...

Ami könnyebbség lehet:

- jól tanulsz és kapsz ösztöndíjat. (szakonként függ mennyit, de szerintem 20ezernél többre kár számitani)

- ha tudod megfelelő papirral igazolni, hogy nem jók az anyagi körülmények kapsz az egyetemtől szociális támogatást (megint egyetemenként változik, de 20 ezernél ez se nagyon szokott több lenni)

- még ha bevállalós vagy felveheted a diákhitelt...

- munka (fogalmam sincs mennyi idő van erre az állatorvosi mellett, de lehet hétvégére tudnál vállalni valamit, még a nyelvoktatás mellé...)

2011. dec. 8. 15:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Én sima orvosira járok, erről tudok nyilatkozni...

Tavaly kolis voltam, ez 12e ft/ hó, de volt, aki 28ezret fizetett, jövedelemtől, távolságtól stb-től függ.

Bérlet 3850ft. Hazajárás mindenkinek más, nekem 20 ezer volt, mikor minden héten hazajártam. Kaja mondjuk olyan 20 ezer, hacsak nem eszed hetekig azt, amit otthonról hozol :)

Ösztöndíj : nálunk SIRALMASAN kevés a büfészakokkal ellentétben, ahol hozzánk képest kb. nyaralnak... És örülök, hogy egyáltalán kapok!

Dolgozni nem tudsz, nekünk beiratkozáskor megmondták, hogy ne is álmodjunk róla, ez nem az az egyetem.

Könyvek : nálunk pl Sobotta (anat atlasz) 40 ezer, bikém, bifiz, stb 10-12 ezer / db. Ezeket kölcsönözni, fénymásolni nem igazán tudod, max használtan venni, pár ezerrel olcsóbban.

Szóval nem olcsó...

2011. dec. 8. 16:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, a szoctám kimaradt, az is alamizsna, 10 e ft, ugyanarra a körülményre bgfen 30 ezret adnak, ahol mellette dolgozhatnak, könyvekre 2-3 ezret ha költenek, szóval nincs igazság, de ez van, ezt kell szeretni...
2011. dec. 8. 16:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazából ebből nagyjából a bérlet ára az, ami nem oszt nem szoroz, mert ettől nekem többe kerül a távolsági és a helyi járatú bérletem Pécsett. Plusz a hazaút, hát tény hogy nem kevés, de kb havi szinten járok fel Pestre úgyhogy az megint nem oszt nem szoroz. Annyi, hogy olyankor nővéremnél, vagy bnőmél "nyaralok", de az is csak egy hétvége, ergo azt már nem tudnám megoldani, hogy hozzájuk költözzek :( na mind1
2011. dec. 8. 16:51
 5/5 anonim válasza:
Na sikerült? :) Vagy hova jársz most?
2013. aug. 27. 04:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!