Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Idegenvezető szeretnék lenni....

Idegenvezető szeretnék lenni. Milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak ebben a szakmában?

Figyelt kérdés

Gondolom manapság minden területen nehéz elhelyezkedni, de kíváncsi lennék hogy idegenvezetőkre manapság ugymond van e szükség.

Egy tanfolyam elvégzése után (ami nem tudom 1 v 2 éves??!) mennyi gyakorlatot szerzek, hogy tényleg legyen munkám.

2009. máj. 13. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Én idegenvezető vagyok,vagyis annak tanultam,Ezstergomban az Oktávban.A tanfolyam 1 éves volt és a második félévben voltak inkább gyakorlati óráink.Nagyon sokat mentünk,gyakoroltunk.Első félévben a gyak tanárral mentünk ide oda,hivatásos vezetővel vagy vele mert ő is az.Én nem dolgoztam még a szakmában mert a kövi félévben turizmus szakra felvettek de barátnőm van aki a szakmában dolgozik és jól megy neki,bár ő az utazási irodájától megy,szóval ott is dolgozik és id. vezetőként is:)
2009. máj. 13. 14:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha elvégzed a turizmus szakot a főiskolán, akkor automatikusan idegenvezető is leszel? Vagy ez mindenképpen külön tanfolyam?

* Bocsi, hogy belekérdeztem, érdekelt :P *

2009. máj. 13. 16:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Turizmus szakkal közgazdász leszel turizmus szakiránnyal.De idegenvezető semmiképp.Ahhoz külön képzés kell.És mellesleg,eszetekbe ne jusson még csak vletlenül sem magyarázni egy kóbor csoportnak nagy hevületetekben,mert úgy megbüntetnek ha igazolvány nélkül vezetsz mint a sicc és még a vizsgát sem engedik letenni.Nekem van bár nem hordom mindig magammal,de sosem tudni mikor talál rám pesten egy japán csoport XD
2009. máj. 13. 18:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Milyen tárgyakat tanul egy idegenvezető? Mennyire intenzív a nyelvgyakorlás?
2009. máj. 14. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát iskolája válogatja a nyelverősséget.Nekünk kemény volt,mert ugye a vizgsa idegen nyelven volt.Az első félévben erre gyúrnak rá,hogy akinek nincs,annak meglegyen a nyelvvizsgája,ezért hú már nem emlékszem,az bizti,hogy minden nap volt óra,valami 12-16 egy héten...,minden nap írtunk szavakból,hetente kéthetente témazárót,szóval húzós volt még úgy is,hogy nekem már volt közép c-m:D

Aztán milyen órák voltak.Volt idegenforgalom,az nagyon aranyos tárgy,nem nehéz,ha bejársz órákra figyelsz és érdekel amit mondanak akkor nagyon izgi:D,volt marketing,hát én gimibe jártam,úgyhogy nekem ez nem volt egyszerű,majdnem megbuktam,de érdekes mert fősulin meg 5ösre vizgsáztam puska nélkül...hmmm, aztán volt orzságismeret,az izgi,tömör és sok,mert az egész orzságot bejártuk egy év alatt és azt kellett bevágni,hogy hol mit találsz,még apró kis falvakat is tudni kellett,nevezetességekkel:D,aztán volt művelődés töri első félévben,ott lényegében a történelmet vettük át,az nekem könnyű volt mert 5ös lett az érettségim.volt művészettöri is,ott művészeti korokat vettünk át,az is könnyű és izgi tárgy,aztán volt rendezvényszervezés, az 2 féléves volt,izgalmas és jó és könnyű,volt még id.vez gyak,nagyon szerettem a tanárunkat,nagyon édes volt(pont ma volt a felesége a Reggeli műsorban:D),sokmindent megtanított nekünk és lehetett vele viccelni:D,aztán volt kommunikáció,az uncsi volt és mi volt még...osztályfőnöki XD,azthisze ennyi volt,de tuti kifelejtettem vmit,mert már 2 éve volt.Hmm,jah igen,angolból 2. félévben kezdtünk a bazilikába a várba járni,hogy begyakoroljuk a helyeket és tárgyakat,amúgy az id.vez tanárral,jártunk ide oda,vagyis egyszer bejártuk szlovákia d-i részét az egomi rész körül,egyszer pedig pestet.ennyi volt sajna mert lusti volt az osztály és nehéz volt összehozni minket:D

Volt elővizsgánk is,az csak gyakból,aztán a vizsga.Először volt gyak,akkor az id.vez kamarából vagy honnan jöttek hozzánk vizsgáztatni,kaptunk innen-onnan helyeket az angolul v németül el kellett mondani.Aztán volt egy szóbeli.Ott idegenforgalomból,orzságismeretból,idegenvezetői ismeretekből kelltt vizsgázni.Nekem meglett bár bevallom nagy szerencse kellett a szóbelihez,elég lusta voltam rendesen megtanulni és pont azokat húztam amiket alig tudtam XD

Amúgy inkább maga a társaság a tanári kar és az egész ezstergomi suli volt jó,sok barátot szereztem ott és sokat mondjuk h az volt életünk legjobb éve:D

2009. máj. 14. 18:10
 6/7 A kérdező kommentje:

(18:10es hez)

Ha megkérdezhetem, Te idegenvezetőként dolgozol jelenleg?

Csak mert én el tudom képzelni hogy esetleg egy utazási irodában dolgozzak, ahhoz is elég az idegenvezetés? V teljesen más szak kell hozzá?:))

2009. máj. 14. 18:48
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem dolgozom a szakmában,most turizmus szakos vagyok főiskolán am.Egyébként utazási irodába elég...
2009. máj. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!