Pedagógia alapszakkal milyen végezhetek, csinálhatok?
A felvi.hu-n olvastam: "A végzett hallgatók ismereteik révén a különböző oktatási intézmények mellett egyéb képzési ügyekkel foglalkozó szervezetnél – önkormányzatoknál, minisztériumokban, alapítványoknál – is tudnak munkát vállalni"
Az érdekelne, hogy milyen munkát kellene itt végezni? Mit csinálnak akik ilyen helyen dolgoznak?
Tavaly érettségiztem, de akkor még nem tudtam, hogy mi érdekel, ezért vártam egy évet. Februárban pedig jelentkeztem erre a szakra, de már most úgysem tudok mit csinálni, még egy évet nem halasztok. Ha felvesznek akkor nem fogom azt mondani, hogy nem megyek, mert nem lesz vele munkám. Tudom, hogy mindeni jót akar azzal, hogy ne ezt válasszam, de már nem tudok semmit csinálni. Én nem szeretnék tanítani, inkább papírmunkával foglalkoznék.
Úgy tudom, hogy ha elvégzek egy alapszakot, akkor utána már nemcsak a pedagógiával folyathatnám (mesterképzés), hanem mást is választhatok, ami közel áll ehhez a szakhoz. Köszönöm a válaszokat!
Kedves Kolléga fel a fejjel:D
Én is pedagógia alapszakos vagyok nevelési asszisztens szakiránnyal levelezőn csinálom, van egy infó-s okj-m, mellette gyógymasszőrnek tanulok és webprogramozónak járok, és zenével is foglalkozok:D szóval lehet kombinálni...
Sokan megkérdezik tőlem, hogy az oké, hogy ennyi helyen jártas vagyok mégis mit akarok ezekkel kezdeni.
Úgy tervezem, a suli mellett ha akad néhány megrendelés akkor programozok, ha nem az se baj, akkor diákmunkákat vállalok, nem ideális, DE ami a fő azt tanulom, ami tényleg érdekel...
Terveim pedagógia alapszak->pedagógia tanári (azt mondták kiadnak oklevelet egy szakosként is)->pedagógia terapeuta és/vagy doktori képzés. Ettől függően vagy terapeuta ként dolgoznék vagy valamelyik egyetemen, főiskolán tanítanék:D
Mivel most vagyok másodéves ez még odébb lesz. A diploma nem sokat ér, bármilyen szakot is végzel, ha nem vagy jó benne...(van néhány kivétel, de az protekciós)
Összefoglalva: legyenek céljaid, ha jó szakember vagy az élet lehetőséget fog adni, hogy hasznos legyél:D
Ha esetleg időd és pénzed engedi tanulj mellette még valamit, ha esetleg lecsúsztál egy másik tanári szakról azt két szemeszter alatt pótolhatod (részképzés-ben), bár nagyon bele kell húzni:D
Sok sikert kívánok a terveid megvalósításához, ne bánj meg semmit, mindig olyan döntést hozol, ami tőled a legjobb:D
Ha kérdésed van írj bátran:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!