Hol talalok olyan programot ahol kisiskolasok tanulhatnak olvasni?
Én is éppen ezt javasolnám. Programok nem mindig voltak, az emberek mégis olvasnak. Javasolnék olyan jellegű könyveket, ami olyasmivel foglalkozik, ami a te kisgyerekedet nagyon érdekli.
Én így kezdtem el tízévesen az angollal foglalkozni, mindenképpen tudni akartam, hogy a lemezborítón mit jelent az a szöveg. :D
Megjegyzem a jó olvasási sőt fogalmazási képesség leginkább a rengeteg olvasással fejleszthető.
Négygyermekes apaként én is azt mondom, könyvek, újságok. Számítógéppel dolgozom, de magam sem javaslom, hogy azon tanuljon olvasni a gyerek. Játékosan lehet a betűket tanítani a kicsiknek, de olvasást segítő program nincs, az a gyakorlás. :-)
Ami még nagyon fontos, gyakorolni kell a nyomtatott és a kézzel írt szöveg olvasását is!
Persze olvasni mindent lehet, így akár a számítógépen megjelenített szövegeket is. (bár a szemnek nem tesz jót) Egy idő után a csemete rájön, tud olvasni, elkezdi élvezni, hogy megérti a feliratokat. Képesek mindenfélét felolvasni hangosan. Reklámok, cégtáblák, stb. :-)
A száraz, számára semmitmondó szövegek alapján nem fog megtanulni olvasni. Olyan könyv, újság kell, amelynek témája érdekli. Fontos, hogy lássa, haszna van a mindennapokban az olvasni tudásnak. Pl.: újságban eltudja olvasni, milyen mese, műsor lesz a tévében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!