Mit csinálnak azok akik ezeken a szakokon végeznek?
-Létesítménymérnöki
-info-bionika
-településmérnöki
-tájépítész mérnöki
-közlekedésmérnöki
A közlekedésmérnökire tudok válaszolni, mert véletlenül az egyik diplomám nekem is az. Lényegében mindent, ami a közlekedéssel kapcsolatos. Több területre osztható:
- logisztika: minden, ami az árufuvarozással kapcsolatos, magyarán megszervezni, hogy az áru időben eljusson A-ból B-be (hétköznapi nevén logisztika)
- személyszállítás: minden, ami a személyszállítással kapcsolat, menetrendtervezés, fordák készítése, kapacitáselemzés. Magyarán megtervezni a felmerült utazási igényeket kielégítő rendszereket
- közúti forgalomtechnika: jelzőlámpás csomópontok programjának megtervezése, közlekedési csomópontok kapacitáselemzése, forgalmi rend kialakítása, stb.
- kötött pálya: minden, ami a kötött pályás közlekedéssel kapcsolatos (vasút)
- vízi és légiközlekedés
Szia. Nekem azt mondta a vezetési oktatóm, hogy a vizsgabiztosok is általában közlekedésmérnöki szakot végeznek :)
A tájépítészről annyit tudok, hogy mondjuk közterületeken parkokat és hasonlókat terveznek és létesítenek, vagy akár nagyobb kerteket. Ha jól tudom van is ilyen szakiránya, hogy kertépítő mérnöki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!