Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fejleszthetem-e az IQ-mat?

Fejleszthetem-e az IQ-mat?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi az IQ pontos definíciója??És ha fejleszthetem hogyan miképp tegyem?Különféle IQ-teszteken 100körül van (+-5).

2011. okt. 31. 23:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Tehát ha egy valamire koncentrálok pl. matek ,fizika akkor azokban lehetek jó is??
2011. nov. 1. 01:33
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudom nem válasz a kérdésedre, de ne foglalkozz ilyenekkel. Úgyis különböző teszteken más-más eredmény jön ki, és az IQ amúgy is változhat ugye a fáradtsági szintedtől, egyéb zavaró tényezőktől függően (mennyire jól tudod kitölteni a tesztet). Az életben amúgy sem egy szám fog meghatározni semmit, ha amúgy egy értelmes ember vagy akivel jól el lehet beszélgetni, vagy nagy tapasztalatod van, művelt vagy stb. vannak ismereteid akkor senki nem fog veled IQ teszteket kitöltögetni.
2011. nov. 1. 01:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok erőt fektetsz a tanulásba, kitartó és szorgalmas vagy akkor lehetsz belőle több, mint jó is.

Általában aki jobb eredményt ér el az IQ teszten annak szinte magától megy az ilyesmi. De ez nem azt jelenti, hogy egy normál értékkel rendelkező ember ne lenne rá képes, ne érthetné. Csupán több energiájába kerül.

Nekem egyébként igen magas pontszámot sikerült elérnem az IQ teszten(teszteken), ennek ellenére matekból legtöbbször megbuktam - senki sem érti. (Fizikából volt, amikor én voltam az iskolában a legjobb.)

Valaki írta, hogy nem az IQ számít az életben. Ha ez megnyugtat párkapcsolat szempontjából valóban nem. Mindig azt választják helyettem, aki bár kevésbé intelligens ennek ellenére jó humorérzékkel rendelkezik és kedves.

Ráadásul az emberek nagy része nem büszkélkedhet kiemelkedő IQ értékekkel így inkább azoknak megy nehezen a beilleszkedés akik magasabb értéket érnek el.

Törekedj arra, hogy értékes ember légy, ez a lényeg.

2011. nov. 1. 01:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!!!!!
2011. nov. 1. 01:54
 15/17 anonim ***** válasza:
az IQ az emberek problémamegoldó képességét vizsgálja! elédraknak egy feladatot és meg kell oldanod, többnyire bonyolult, valamennyi vizuális intelligenciát feltételező kérdéseket tartalmaz! fejleszthető, sokat kell kitölteni, és folyamatosan fejlődik!
2011. nov. 4. 19:28
 16/17 anonim válasza:

Az IQ sajnos szinte teljesen a genetikától függ...az enyém 145. ennyi volt tavaly, idén, és nem fogok meglepődni ha 10 ev mulva is ennyi lessz... csupán 10%-ban felyleszthető.

Köze sincs a tudáshoz... csak is a logikus gondolkodast és problémamegoldás szintjet jelöli.

Több ága van a mérésének így azt a teruletet probald felyleszteni amibenn gyengebb vagy.

2012. jan. 28. 11:12
 17/17 anonim válasza:
Amugy a 100-as IQ normalis...atlagos ha ugy tetszik... 110-120 az mar jo(atlagon feluli) 120-130 az mar nem semmi. 130-140 között pedig ritka és 140 feletti mar igen ritka nagy teljesitmenyu agyat jelent. az also kategoriakba ilyenek tartoznak hogy: bunkü, troll stb.
2012. jan. 28. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!