Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ma vizsgázom kémiából. Hogyan...

Ma vizsgázom kémiából. Hogyan is kéne elkezdenem?

Figyelt kérdés
A kérdésem arról szólna, hogy hogyan kéne elkezdenem beszélni egy tételről. A tételeket nagyon jól tudom, de mégsem vághatok bele a közepébe.. Köszi a segítséget:)
2009. máj. 5. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:

ezt egyetemen? vagy osztályozó? :)

hát, megpróbálok segíteni, de nekem csak egy emelt szóbeli meg egy tavalyi áltkém vizsga van a tarsolyomban :D

szóval, mindkét helyen mást várnak el.

1. ha még gimis vagy, akkor ki kell ülnöd a tanár(ok) elé, és folyamatosan beszélni a tételről. ekkor úgy tudsz belekezdeni, h meg fogják kérdezni melyik tételt húztad, és beszélj róla egy kicsit. na ha jól csináltad akkor volt felkészülési idő és ebben írtál vázlatot. elkezded mondani h (pl. mondjuk a szenet kaptad) a szén a perrendszerben itt és itt van, vegyértéelektron szerk, szépen leírod a kémiai tulajdonságait, aztán áttérsz a fizikaira. ha elakadsz, segítenek továbbmenni, vagy ha kihagysz valamit, rákérdeznek. ettől nem kell tartani, itt még mindenki azon van, h minél jobb jegyet adhasson.

2. ha ez egy egyetemi vizsga, akkor merőben más a felállás. itt ugyanis nem egy összefüggő feleletet kell elmondanod, hanem a tanárral úgymond beszélgettek a témáról. ezért is fontos, hogy mindennel nagyon képben legyél, mert sok olyan dolgot ő fog elmondani, amit te is tudsz. ekkor nem kell elkezdened, ő fogja mondani, h jó, akkor mondjuk galvánelemek, beszéljünk egy kicsit a felépítéséről stb... és akkor elkezded mondani amit kérdezett, aztán persze közbe fog szólni, folytatja is néha helyetted és újra megkér majd h kapcsolódj be. akkor mentél át, hogy ha egy normális beszélgetést ki tudsz vele alakítani és tudsz válaszolni a legtöbb kérdésére.

meg persze ha nem mondod azt, hogy a semleges ph=5.5 (az egyik csoporttársam ezt tette :D fénysebességgel rúgták ki :D:D)

remélem segítettem, sok sikert ha még olvasod. majd írd meg mit húztál és hogy sikerült :)

2009. máj. 5. 10:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget:) Egyébként gimis vagyok, nem osztályozó, hanem minden év végén vannak vizsgák, most éppen kémiából. Csak attól félek, hogy nem fogok tudni beszélni egyfolytában, vagy h nem jut majd eszembe h mit hagytam ki..:/ Majd megírom mit húztam, köszi még egyszer:)
2009. máj. 5. 10:43
 3/4 anonim ***** válasza:
na, mit húztál? mi az ítélet? :)
2009. máj. 5. 19:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Az oldhatóságot befolyásoló tényezőket. Hát ezt akartam a legkevésbé kihúzni, mégis sikerült.. Így is összehoztam a négyest, de nagyon csalódott vagyok:/
2009. máj. 6. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!