Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen szakma, állás lenne a...

Milyen szakma, állás lenne a legmegfelelőbb az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem az idegen nyelveket, van két középfokúm (angol, német), tervezem a felsőfokot is szép lassan és egy 3. nyelv tanulását is. Mellette a történelem érdekel még amit könnyen is tanulok. A reál tárgyakból egyáltalán nem vagyok jó, nincs érzékem hozzá.

Ma minden csak arról szól h az informatikusok, a turizmusban dolgozók élnek meg jobban.. Vagyis minden gazdasági, és matekorientált..

Bármilyen ötletet szivesen fogadnék... mert ezzel az érdeklődéssel nemtudom milyen szakon kéne továbbtanulni.

Jó, tippem van bölcsész, nemzetközi tan.(eu-s dolgok) is megfordult a fejembe de sokan mondják h ez nem ad annyi tudást amivel valóban jól el lehetne helyezkedni és hogy semmi értelme.

Ezek után mit csináljak?? :(:(:(

2009. máj. 3. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Pl idegenvezető
2009. máj. 3. 18:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha valamit lelkesen, odaadassal csinalsz, akkor abbol meg fogsz elni, meg akkor is, ha "csak" bolcsesz vagy. Divat lenezni a bolcseszeket, de csak nalunk. En Brusszelben dolgozom az Europai Bizottsagnal, tori-nemet szakos tanari diplomaval. Oktataspolitikaval foglalkozom, es korulottem mindenki bolcsesz, a vilag minden tajarol (a fonokom filozofia szakon doktoralt, a helyettese pedig antropologus, csak a miheztartas vegett mondom).

Tehat nyugodt szivvel jelolj meg egy neked tetszo bolcsesz szakot, ami tenyleg erdekel. Erdemes az alap- es mesterkepzes utan doktori kepzest is csinalnod. A nagy egyetemek (pl. Cambridge) sok osztondijlehetoseget kinalnak PhD-programra, ami nagyon is elerheto egy jo kepessegu, szorgalmas magyar szamara is, csak nyitott szemmel kell jarni, mert az egyetemeken annyira nem foglalkoznak azzal, hogy segitseg a hallgatot pl. azaltal, hogy egy ilyen lehetosegrol tajekoztatjak.

2009. máj. 3. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Nemzetközi tanulmányoknak igazi célját nem látom, több bölcsész szakot mos csak össze.

Szerintem valamilyen nyelvszakot próbálj meg :)

Vagy nemz. tan - nyelvszak és akkor egy könnyűt és egy nehezebbet csinálsz egyszerre :) Ezzel sztem el lehet majd helyezkedni ha végzel :)

2009. máj. 4. 08:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is idegenvezető vagyok:)),Gyere te is:D

Mondjuk én is humán beállítottságú vagyok,de vhogy a turizmus szakra keveredtem,pedig gyagya vagyok matekból,de mégis élek és virulok:D

Én is inkább lennék bölcsész,csak hát nem vettek fel komm.szakra anno...

Esetleg régész?:DVagy vmi Művészettörténetis orientáltság?Én régésznek készültem,meg latint tanultam középsuliban,csak hát nehéz bejutni:S

2009. máj. 4. 11:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Az idegenvezetést érdekesnek találom:) De ha jól tudom ezt 1-2 éves tanfolyamokon lehet megtanulni, tehát nem 'főiskolához, egyetemhez kötött'.

Amúgy az idegenvezető képzés miből áll? Tehát hogy mennyi óra van, hogy oszlik meg a héten, mit tanítanak? Mennyire gyakorlati az oktatás stb..

2009. máj. 13. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!