Mit kell tudni Radnótiról, mi az amit mindenféleképpen le lehet róla írni az érettségin?
Az előző válaszoló inkább ne válaszolt volna, ha csak kritizálni tud és beszólni...
A neten nagyon sok anyag van Radnótiról, simán írd be a keresőbe. De a tankönyvedben is van életrajz és elemzések, szerintem elég, ha elolvasod, hogy fogalmad legyen róla.
Nos, az irasbelin ugye legfeljebb a verselemzesnel johet elo Radnoti (na meg az ervelesbe is be lehet irni irodalmi utalaskent, ha olyan a tema, de ott nem kell magarol a koltorol irni).
Illik tudni, melyik korban alkotott, milyen stilusban. A zsidosaganak korulmenyei is fontosak, a munkatabor altal inspiralt versek a legjelentosebbek. Ne a szaraz eletrajzi adatokat magold be (pl. evszamok), hanem olvasd el az eletutjat, kolteszetenek jellemzeset hosszabban, a fo gondolatokat jegyzeteld ki, olvasgasd - ilyenekkel kell szinesiteni a szoveget.
Igaza van az előttem szólónak.
Radnótinál fontos még, hogy sok más költővel ellentétben neki HITVESI, és NEM SZERELMI költészete van/volt.
rizsázhatsz a Bor-i munkatáborról, meg hogy hogyan "hajtották" őket a német katonák gyalog Győrig, meg hasonlók....
Érdemes átnézni, meg talán Örkényt is, mert évfordulósok.
Én is átolvasom, de csak szigorúan ezt a kettőt.
18/F holnap érettségizek, majd meglátjuk hogy jön össze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!