Beleőrülök a tanulásba?!
Most kezdtem estin az érettségit, még 3 év. Van egy használhatatlan kereskedelmi szakiskolám, nem vesznek fel vele sehova. Utálok tanulni... és most megint kell, mert nem megyek semmire az eddigi végzettségemmel. Mindig az jár a fejemben, hogy elkezdhettem volna előbb is, lehetőségem volt rá, de mégis egy sz@r szakiskolában csesztem el 4 évet, miközben ezidő alatt meglehetett volna akár az érettségi is, és nem most kellene tanulnom, mikor már annyira dolgoznék. Sajnos egy egészségügyi problémám miatt nem választhattam/választhatok semmilyen műszaki szakmát, pedig azt imádnám tanulni/csinálni.
Kezdek beleőrülni... ismét elöjött ez az érzés.
21/F
00:41 - Igen, kb. erre gondoltam.
09:20 - Színtévesztő vagyok. A könyvekkel, jegyzetekkel az a baj, hogy nem egészen az elmélet érdekel, hanem a gyakorlat. Nem lehet egy szakmát csak könyvekből megtanulni. Egy-két egyszerűbb dologhoz "értek" vagyis hát meg tudom csinálni. Viszont szeretnék forrasztani, egyszerűbb kapcsolásokat összerakni, meg ilyen elektronikai/villanyszerelési dolgok, stb. Könyvből ezeket nem tudom megtanulni, nekem kell, hogy valaki megmutassa. Nem könyvekből, hanem saját tapasztalatból tudok néhány dolgot megcsinálni, de itthon egyenlőre elfogytak a szerelhető dolgok. Érdekel még az asztalos szakma is (számítógépasztalom is én csináltam, olyan amilyen, nyeklik-nyaklik, de elmondhatom: ÉN csináltam!), de nagyon semmit sem csinálhatok színtévesztőként. Meg hát ki foglalkoztatna színtévesztőt, ki tanítana meg egy-két dolgot...
Műszaki érdeklődésű vagyok, de színtéveszőnek születtem. Ezért muszály nekem tanulni, de utálok. Nem "aktakukacként" egy irodában 8-10 órát ülve képzelem el az életem, hanem ott ahol egy kicsit izgalmasabb is. Meg jól esne az is, ha legalább családon belül engem kérnének meg, hogy csináljak meg ezt-azt, mikor tönkremegy.
Ha elektronika érdekel, azzal külön jól jársz.
Ha még nem ismernéd:www.hobbielektronika.hu
Itt rengeteg kapcsolás van, egyszerűbbek-bonyolultabbak.
Itt mindenki megosztja a tapasztalatait, gondolatait, segítenek. Egyszerű kapcsolásokat nagyon könnyen építhetsz egymagad is. Ráadásul filléres alkatrészekből is klassz dolgokat alkothatsz.
Egy forrasztó páka kell csak meg egy multiméter. Kezdetnek egy olcsó digitális is megteszi.
Azt megkérdezném, ha nem bánod, hogy adott esetben más színűnek látod a tárgyakat, vagy egyszerűen nem tudod eldönteni a színét? Hogy kell ezt elképzelni?
Ismerem az oldalat, köszönöm. Nekem túl bonyulult, vagy csak lusta vagyok, nemtudom. Néha megnyitom, elolvasok egy-két cikket és ennyi. Már a legegyszerűbb kapcsolási rajzot sem nagyon értem. Hülye vagyok én ehhez, ahhoz meg méginkább, hogy mindenzt önmagamtól megtanuljam.
Forrasztópákám van, de azthiszem megérett a cserére. Multiméterem is van, még pár éve vettem mikor elektronikai középiskolába jártam, de buktam, évetismételtem, mert negatív hatással volt rám, mikor valami vizsgálat volt, és kiderült, színtévesztő vagyok. Addig nem is tudtam, tudtuk. Szóval az életben eddig csak pályaválasztáskor éreztem hátrányát, de akkor nagyon. Mondhatni egy világ dőlt össze bennem, mikor megtudtam.
Nem látom más színűnek a tárgyakat, úgy veszem észre. Néha van olyan, hogy nem tudom eldönteni, ez most milyen szín is, főleg ha nagyon pici helyen, sok szín van, de azon kívül nagyon semmi. A konnektorban, számítógépben előforduló színes kábeleket könnyen meg tudom egymástól különböztetni. Eladónak úgy engedtek, hogy színes vezetékek (vagy drótok) közül kellett kiválogatnom bizonyos színűeket, hiba nélkül sikerült. Az isahara teszt (vagy baboskönyv) az viszont teljes mértékben kifog rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!