Mennyire lehet puskázni érettségin?
beírtam az atlaszomba pár dolgot :D
mondjuk felesleges volt, mert Károly Róbertet tök jól tudtam pl. belőle, de jó volt támasznak.
Plusz azért is felesleges, mert szinte csak át kellett írni a forrásokat, az volt az esszé.
és senkinek nem tűnt fel, hogy van bele írva, ceruzával, alig pár, emlékeztető szó, pedig egy igen szigorú,dilis (rajz)tanár is bent volt.ha meg rajz, tuti jó a szeme:D
5 évvel ezelőtt érettségiztem még a kétszintű előtt, elmondom nálunk hogy volt. Puskázni nem lehetetlen, nálunk is volt, aki csinálta, de nem javaslom, mert kár vesződni vele úgyis meg lesz. Inkább kapj eggyel rosszabb jegyet minthogy emiatt megdőlj. Amúgy én végigpuskáztam mind 4 középiskolás évemet ( "nyílvánvalóan végigpuskáztuk az elmúlt 4 évet, úgy csináltunk mintha tanultunk volna, de közben nem csináltuk semmit, de azért a szarból visszahoztuk az érettségit a végére" :)))))), de érettségin nem puskáztam úgy gondoltam ha eddig lebukás nélkül ment égő lenne pont ott megdőlni. Azzal is riogattak minket, h ha egy valakit elkapnak akkor felfüggeszthetnek mindenkit, szóval inkább ne. Adok majd a végén ötleteket is, de szerintem ne használd, túl rizikós ahhoz ,h megérje.
Nálunk pl. mielőtt bementél érettségizni mindent elszedtek táskát is, csak enni innivalót vihettél magaddal meg tollakat ( de 3-4 nél többet nem) a magyar és a matek érettségi 4 órás volt. Mobiltelefont meg lyesmiket ki kellett kapcsolni és a termen kívül leadni. Volt egy asztal a terem előtt az egyik felügyelő tanár ott volt és tőle lehetett elkérni. Felírták ,h mikor kezdted el írni, ha közben kimentél WC-re ( ki lehetett ha szóltál) akkor azt is felírták mikor mentél ki és mikor jöttél vissza. Ha végeztél akkor azt, hogy mikor végeztél. Mindig volt bent két felügyelő tanár akik járőröztek, vagy az iskola tanárai vagy idegen tanárok ( mindenhol vannak külsősök is). Volt mikor csak iskolai tanárok voltak. Nálunk nem volt semmi extra, senkit sem kaptak el igaz nem is sokan puskáztak. Nekünk könyveket is kiosztottak, tehát nem a sajátodat használtad. Úgy zajlott, h érettségi előtt minden alsóbb évfolyamostól begyüjtötték az összes használható tankönyvet ( feladatgyűjtemény, függvénytábla, szöveggyűjtemény, verses kötetek stb.) még át is keleltt néznünk, h nincs-e bennük írás ha volt ki kellett radírozni és csak így adhatták át. Szóltak is ,h ha írást találunk benne azonnal jelentsük mert ha később veszik észre baj lehet belőle. Szóval nálunk nem volt egyszerű ennek ellenére ha jól emlékszem volt ,aki pl. matekból megoldáskötetet használt. Ekkor még a zöld könyvből adták a feladatokat ahhoz meg lehetett kapni megoldáskötetet.
Egyik haver mondta, h náluk matek érettségin pl. az iskola saját tanárai úgy járőröztek, h egy könnyű 12 pontos feladat megoldása fel volt ragasztva a pólójukra és a zakót széttárták mikor nem volt bent külsős. 16 pont elég volt a ketteshez ekkor.
Akkor az ötletek, bár mondom Öveges professzort idézve ezt véletlenül se próbáld ki.
Megpróbálhatsz megoldáskötetet bevinni és pofátlanul használd az asztalra kinyitva kirakva, de mivel már nem a zöld könyvből adják nem tudom honnan tudsz szerezni. Esetleg a WC-ben lehet elrejteni még előtte segédanyagokat és kimész WC-re megnézed majd vissza, de ha sokáig maradsz akkor gyanús lesz, akkor is ha 10 percenként mész ki ( viszont ha sikerül a háziorvostól vmi kamu igazolást szerezni ,h vesebajod van vagy ilyesmi:) Lesni a szomszédról és egyebeket felejtsd el. mobiltelefont és a headsetet szintén. Kis cetlikre írt puskát szintén, azt biztosan ki fogják szúrni, vagy csináld pókerarccal és pofátlanul vagy ne csináld.
Én 3éve érettségiztem és úgy vannak a szabályok ha jól tudom h matekon nem lehet matek szakos tanár.Nálunk ez úgy nézett ki h a jó fej föci tanár mellé be jött matek tanár és segített megoldani pár feladatot, közben őrködtek, majd egyedül a föci tanárral segítettünk egymásnak.
A legnehezebb tantárgyunk közgáz volt az osztály hülye volt belőle. A tanár mindig vas szigorú volt, de érettségi napján a matek tanár mellé bejött közgáz tanár és le hadarta az Összes feladat megoldását! Aztán mat.tanár segített meg mindenki egymásnak. Még az osztályból 3an kimentek WCre.Vajon mért?? És az 1ik oszt. társ 3szor volt WCén mindenki dőlt a nevetéstől És mindenki befejezte az egészet a vizsga befejezése előtt 15-20 perccel.! ! ! De jött az igazgatónő h hát mi ezt nem tehetjük meg h előbb végeztünk. Mindenki még én is (aki Hülye közgázból)tudtam h sikerült pedig 2-3as voltam.De ezt nem volt szabad elkotyognunk h mi történt benn a teremben!! De szóbelire mindenki meg tanulta a tételeket.
szia :)
Énis most fogok érettségizni....
egy kicsit engem is megnyugtattak a válaszok :)
Hétfőn kezdhetünk a magyarral :S
Radnótit nézd át évforduloja lesz :)
Nekünk elég kemény iskolánk volt és féltek ők is,hogy esetleg beállít egy olyan felügyelő vagy mi a szösz ezért kijelentették,hogy ne csináljunk semmi hülyeséget.
Nos nem is csináltunk,mindössze súgtunk,Azt egy két tanárnál lehetett,nem szóltak érte hiszen nem akartak nekünk rosszat.
Azért a puskázást tényleg felejtsd el,míg megírod addig meg is tanulhatod:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!