Miért kell ez az örökös kivételezés?
Sziasztok.
Egy végzős diák vagyok és az a helyzet, hogy jár az osztályunkba egy ci*gány lány. Ő augusztusban elment szülni, októberben jött vissza. És azóta folyamatosan kivételeznek vele. Pl. programozás órán mindenkinek megvan a helye, mindenki tudja, hogy mi nem vagyunk jóban (párszor összeverekedtünk, mikor még kicsik voltunk), erre nem oda ült le mellém? Én kiakadtam, szóltam osztályfőnöknek (ő tanítja a tárgyat), hogy ültesse már el mellőlem, mert tudja, hogy nekünk nem szabad egymás mellé ülnünk - megjegyzem, ezt még ő mondta elsőbe. Erre feldob egy pénzérmét és azt a nőt védi. Mikor az osztályból mindenki nekem adott igazat, többek között hogy én nem akarok megfulladni 45 perc végett (nagyon büdös), meg úgyis egész idő alatt a feladat nagy részét rólam lesné - folyton ezt csinálja, akárki mellé ül. Mindegy, ez egy régebbi história. Ma első órában feleltünk, angol szituációk. Én már korábban felmondtam jelesre az első kettőt, most ő következett. Beszédhibái voltak (rosszul ejtette ki a szavakat - pedig nem is olyan nehéz, én már akkor ki tudom mondani őket helyesen, mikor még a magyar jelentésüket sem tudom), nyelvtanilag helytelen volt kb. a fele. Nos, míg másnak erre (amit ugyanígy, sőt sokkal jobban elmondtak), 2-t, meg 3-t adott, neki pedig 5,-t. Hol? Behívnék egy másik angol tanárt, ő biztos nem ezt a jegyet adná. ÉS ráadásul igazgatóhelyettes asszony a tanárunk, szóval nem értem. Miért különb, mint más gyerek? Csak azért, mert olyan sík hülye, hogy felmenteti magát matekból, meg magyarból? Meg tavaly magyar tanárnő is 4-t, meg 5-t adott a verseire, mikor perfect nem mondta olyan jól mint a többi osztálytársam? Vagy vegyük a mai példát. Barátnőmék most jöttek át egy olyan csoportból, ahol semmit nem tanítottak nekik, csak olyanokat, hogy hogy van az alma angolul. Barátnőm jár angol tanárhoz, hogy felturbózza magát, láttam, hogy nagy buzgón tanulja szünetbe is a szituációt, erre neki 3-as. Az a gyerek, aki meg 5-re felmondta, sokkal rosszabbul adta elő magát. Vagy itt egy következő eset, pár órával később. Kiosztotta másik barátnőmnek a dogáját, láttam a kérdéseket meg a válaszokat, azt mondta 2-es, 3-as között mozog, végül a 2-t írta be. Pedig nem írt kevesebbet mint az a lány, ő mégis 3-t kapott. Én ezt nem értem... másnak 2 nap múlva kell felelnie mondjuk egy adott tárgyból, ő meg kap két hetet, mert diszlexiás vagy mit tudom én mi. Hangosan gondolkodom, hogy az obszcén, minősítetlen szavakat ki tudja mondani, meg le tudja írni helyesírási hibák nélkül, nagyon tudja szidni a hátuk mögött a tanárokat, de mikor órán van, akkor játssza a jó kislányt. Kérdem én, mi nem vagyunk ugyanúgy az osztály tagjai, mint ő? Nem vagyunk ugyanannak a tanárnak a diákjai? Mert már nekem rohadtul elegem van a kivételezésből, hogy ma is kérdeztem hardver gyakon valamit a tanártól (accesbe dolgozunk és nekem valószínűleg rossz volt a forrás) és kétszer kérdeztem meg szépen, hangosan, illemtudóan. Nem jött oda hozzám. Felszólal ez a gyerek, semmi tanár úr kérem, nyavalyog, mint az óvodás és neki oda megy segíteni. Én meg fogtam és nem dolgoztam órán, mert nagyon lemaradtam és nem, semmi. Egyáltalán nem érdekelte. Hozzá bezzeg odament vagy 1000-szer.
Az erőszak nem megoldás. Figyelj, ők is emberek, és valahogy együtt kell tudnunk élni velük. Persze gyökeresen eltérő kultúrát és gondolkodásmódot képviselnek, ezért soha nem fognak tudni beilleszkedni a társadalmunkba. De talán nem is kéne ezt annyira erőltetni. Nem tudom, miért nem lehetnek saját külön iskoláik, miért ne lehetne szegregált az oktatás. Akkor nem zavarnának, hátráltatnának másokat. Amúgy meg, ahogy írtam, lassan nekünk kéne beilleszkedni az ő társadalmukba, mert ők lesznek többen.
Vagy senki nem illeszkedik be sehova, egyszerűen élünk egymás mellett, egymástól függetlenül, és igyekszünk a lehető legkevesebb kapcsolatot kialakítani, és a másikat nem zavarni. Sajnos a liberális oktatáspolitika a vegyes nemzetiségű osztályokat erőlteti, és ez a tiédhez hasonló konfliktusokat generál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!