A Debreceni Egyetemen most lettem eslős, igényeltem szoc. Támot, meg is kaptam, viszont úgy tudom, hogy kellene kapnom alaptámogatást is, ami elvileg mindenkinek jár egyszer, aki szoc. Támot kap, vagy rosszul tudom?
Akkor kapsz csak alaptámogatást, ha ezek közül valamelyik csoportba beletartozol:
fogyatékossággal élő, vagy
halmozottan hátrányos helyzetű (hátrányos helyzetű és szülei legfeljebb a 8 általános iskolai osztályt végezték el), vagy
nagycsaládos (legalább két eltartott, tanuló testvére van), vagy
családfenntartó (saját gyermeke van), vagy
árva.
hátrányos helyzetű (családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vette, illetve akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságát megállapította), vagy
gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
félárva.
Sajnos én nem tartozok egyik kategóriába sem, de azért kaptam 10000Ft.ot, mert 127 pontom van.MÉK-es vagyok amúgy.Sajnálom, h nem kapunk alapot, jól jött volna :(
Am fura, h nem kaptad meg, pedig hátrányos vagy... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!