Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen be kell járni az...

Egyetemen be kell járni az órákra?

Figyelt kérdés
Mennyire veszik komolyan, ha nem jársz be rendszeresen?
2011. szept. 30. 23:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Szakja/ oktatója válogatja.

De ha így merül fel a kérdés, egyszerűbb, ha be sem iratkozol, akkor tuti nem kell bejárnod.

2011. szept. 30. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Van, hogy a tanár katalógust vezet, azaz felírja ki volt ott, és - nálunk- 70% os jelenlét a minimum.

Van ahol a tanárt nem érdekli, hogy be mész e. Nálunk ez jellemzően az elméleti órák és a gyakorlaton van névsorolvasás, de ez is változó.

2011. szept. 30. 23:34
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Illik! Ahová nem várják el, hogy bejárj vagy anélkül is teljesíthető az a diploma pontosan annyit is fog érni.
2011. szept. 30. 23:38
 4/12 anonim ***** válasza:
92%

(nekünk sok olyan volt, amit ott adott le a tanár- és máshol meg se találtad esetleg, annyira friss, új a dolog)

*

jelenlét+ figyelem+ saját jegyzet = könnyebb vizsgaidőszak, tudás.

ezek hiánya =kínlódás, bizonytalan tudás, és esetleg bukás.

Válassz!

2011. szept. 30. 23:52
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Sosem értettem az ilyen kérdéseket. Egyrészt mert baromira tanárfüggő az egész, valaki magasról tojik rá, hogy 200 embernek tart előadást vagy 15-nek, valaki egy-egy hiányzással is szívózik...

Viszont azt kéne felfogni, hogy magadért tanulsz és nem a szüleidért, nem a tanárért, nem bárki másért, csak is magadért. Nem muszáj bejárni bizonyos órákra, de magadnak teszel jót azzal, hogy ott vagy és figyelsz! Én mérnöknek tanulok, nálunk ha a kezembe adnak egy totál szakmai jegyzetet csak nézek mint valami birka, hogy ez meg mi, tripla annyi ideig tart feldolgozni, mintha bemennék órára, ahol elmagyaráznak mindent érthetően, paraszti nyelvjárással és azonnal kivilágosodik a legtöbb dolog. Nyilván amelyik órán nem hangzik el semmi más a jegyzeten kívül, oda majdnemhogy fölösleges bejárni (változó), de ezzel is vigyázni kell, mert nálunk csinált olyat a tanár, hogy arra kérdezett rá zh-ban, ami az ég világon egyik jegyzetben sem volt feltüntetve, csak abban amit a kedves figyelő delikvensek leírtak, ha ügyesek voltak.

2011. okt. 1. 00:36
 6/12 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen egyetertek 00:36 velemenyevel. Mija bubanatnak jarsz egyetemre, ha nem akarsz ott lenni??? En foiskolara jarok, kulfoldon, de meg betegen is bevanszorogtam az orakra. Ott tobbet tanulok az oran, mint otthon vagy a konyvtarban. Nem beszelve arrol, ha nem ertesz valamit, meg tudod kerdezni ... De ha munkat vallaltal, akkor mas a teszta, a sulit tedd elsobbre, ne a munkat. En 10 orat dolgozom hetente, epp csak kiegesziti az osztondijamat, de felvallatam a 3 evet, megcsinalom :)
2011. okt. 1. 00:58
 7/12 anonim ***** válasza:
ilyen hozzáállással inkább be se iratkozz, úgyse lesz sok sikerélményed...
2011. okt. 1. 06:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy te mennyire veszed komolyan.

A gyakorlatokra, szemináriumokra, laborokra kötelező bejárni (sőt, a laborokra véresen kötelező).

Az előadásokra többnyire nem, de van, ahol igen.

Aztán ha bemész a vizsgára, és nem tudod, hogy az volt-e az előadó, akinél vizsgázol, ne lepődj meg az eredményen.

Én mindig bejártam az előadásokra, mert tanulni mentem oda, és szerintem az előadótól lehet a legjobban tanulni, különben adnának egy kupac könyvet, hogy szevasz. (Vannak persze kivételek is.)

2011. okt. 1. 07:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy most nem leszek népszerű a válaszolók körében, de:

Honnan tudjátok, hogy neki nincs kedve bejárni? Vagy rossz a hozzáállása? Honnan tudjátok, hogy nem egy 3 gyerekes anya kérdezi ezt, aki szeretne tovább tanulni, de esetleg nem tud bejárni minden órára?

Nekem 2 gyerekem van és egyetemre járok. Nem tudok minden órán ott lenni - és nem azért, mert lusta vagyok és nem szeretnék ott ülni, mert én örülnék a legjobban, ha mindig ott lehetnék, hanem azért, mert pl. beteg a gyerekem.

Lehet, hogy a kérdező persze nincs ilyen helyzetben és szimplán csak nem akar bejárni, de a kérdésből ezt nem tudhatjuk.

Nálunk van katalógus, viszont lehet kérni egyéni tanrendet - ők döntik el, hogy megadják-e vagy sem - és ha pozitív az elbírálás csak a gyakorlati órára kell bejárni. Az elméletre nem. Más kérdés persze, hogy meg lehet-e otthon egyedül tanulni az elméletet vagy sem?

Én ha tehetem bejárok. Eddig 1 órát hagytam ki, de nem is fontos az a szakomon.

Ha nincs egyéni tanrend és a tanár tart katalógust akkor viszont rosszul járhatsz. Nálunk olyankor nincs aláírás, ergo nem is vizsgázhatsz.

2011. okt. 1. 09:00
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat...

Be akarok járni, de néha-néha lehet hogy a munka miatt nem tudnék bemenni. Ezért tettem fel a kérdést. Nem mindenkinek fizetik a szülők...

2011. okt. 1. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!