Miért kell óvodában aludni a gyerekeknek? Szerintetek hasznos-e?
Az óvodáskorú gyerekek 99%-a teljesen magától is alszik délután.tehát szükség van a délutáni alvásra.
Nekem is volt olyan gyerekem,aki már 2 évesen se aludt nappal, de leraktam, eljátszott a kiságyban. Igy volt az oviban is, kapott egy ykönyvet és csöndben volt amíg a többiek aludtak.
Magával a ténnyel semmi baj nincs, kell az az alvás.
Amit viszont visszataszítónak tartok, mikor rá akarják erőszakolni a gyerekre hogy aludjon.
Emlékszem, az én időmben is sokszor leordítottak az ovónők ha nem akartam aludni, és az anyósom - ovónő - állandóan szidja a "rohadt kölyköket" amelyikek megint nem aludtak.
Az biztos, én meg fogom válogatni hova viszem a gyereket...
Nálunk meg az a baj, hogy a keresztfiamat úgy szoktattuk, hogy aludjon dél körül, s ő szépen alszik is 2-3 óra hosszát. Akkor kel fel, amikor neki tetszik. Az oviban most pedig nem mindig hagyják aludni, felköltik, s utána egész délután nem lehet vele mit kezdeni (csapkod, durcás stb.)
Szükségük van a fejlődés érdekében. Mint ahogy a játékra, ételre, anyára-apára, levegőzésre stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!