Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Túl késő egyetemre menni?

Túl késő egyetemre menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek mi az a maximum/tűrhető korhatár, amikor még belefér, hogy egyetemre menjek, munkahely keresés helyett.

Tudom, sokan mondják, hogy nincs meghatározva, meg minden, de kíváncsi vagyok mások véleményére is ez ügyben.

Sajnos nem találtam eddig megfelelő egyetemet (1 évig voltam egy egyetemen, de csalódás volt) és most talán találtam egy megfelelőt.

A család úgy van vele, hogy húú egyetemista, bla bla, mindenkinek dicsekszenek vele, de nem vagyok biztos benne, hogy eközben rám is gondolnak e, hogy nekem ez így jó e vagy nem.

A filmes szakmában szeretnék elhelyezkedni és sajnos magyarországon nem nagyon vannak egyetemek (legalábbis eddig nem találtam, ezt az egyet kivéve) e téren.

Most 1 évig semmit nem tudok csinálni, mert lecsúsztam a jelentkezésről (későn találtam rá).

Anyám azt mondja mindenben támogat, de tudom, hogy ez nem így van. Nemrég, például bejött a szobámba, és elkezdett papolni ezekről a dolgokról, a végén pedig eljutott oda, hogy nem kéne ennyit gépeznem és keressek munkát.

Előtte már beszéltem nekik, hogy amíg nincs egyetem, valami munka félét keresni fogok, vagy valami...és mégis idejött hozzám és elkezdett idegesíteni ezzel, sőt azt is mondta, hogy már ne menjek egyetemre mert túl késő stb. ez volt az utolsó csepp a pohárban, kiküldtem a szobámból és ezért döntöttem úgy, hogy megkérdelek titeket, mi erről a véleményetek.

Miközben írtam ezt a szöveget, megint bejött anyám, mintha mi sem történt volna, elkezdett sztorizgatni, és megint mondta, hogy támogat mindenben, bla bla.

Nem tudom, sokszor csinálja ezt, nem tudom mi baj lehet vele...

De ha már elkezdtem, nem törlöm ki, inkább postolom ezt a kérdést.

Szóval, nektek mi a véleményetek, hány éves korig érdemes egyetemre jelentkezni?

És mi a véleményetek erről a helyzetről?

Előre is köszönöm a válaszaitokat!

2011. szept. 26. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nappalin addig szabad,míg anyádék vállalják a taníttatásodat,és nem teherként élik meg azt,hanem örömmel teszik,vagy amíg ép ésszel úgy ítéled meg,hogy bírod együtt a kettőt(én egy hónapig csináltam nappali mellett a melót diploma előtt,de nagyon kemény volt)...azhóta hálistennek csak dolgozom.(lediplomáztam)

Levelezőn szerintem egy átlagembernek átlag agyi és fizikai kapacitás mellett bírnia kell,persze nem egy olyan helyzetre gondolok,amikor valaki Kazincbarcikán lignitet bányászik és az a munkája,és mellette az ELTE-re jár biológus-mélytengerkutató szakra.(most csak írtam valamit).Az ilyen nagyon slágerszakok mellett szerintem nem érdemes melót vállalni,mert ára lesz,és kihullasz az első rostákon,mert nem enged a melód tanulni,amikor kellene,amikor enged,akkor meg már késő lehet,mert addigra páros lábbal kirugnak.

2011. szept. 26. 21:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Menjél a mekibe hamburgert sütni, vagy a teszkóba dobozokat pakolni.
2011. szept. 26. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én megboldogult nagynéném 50 (ötven) éves korában iratkozott be az egyetemre és el is végezte (valahol az USA-ban). Hogy milyen szakon, azt már meg nem mondom.
2011. szept. 26. 21:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Az egyik baratnem 38 eves es most kezdte el az egyetemet Daniaban:)ugyhogy sosem keso...az anyagi tamogatasrol:egyedul is meg tudod csinalni,Daniaban kapsz annyi allami tamogatast,amibol siman megelsz(mondjuk jol kell tudni angolul es nem minden szak vegezheto el angolul,a baratnom pl.elektrotechnikai muszeresz szakon van,de van meg nehany mas szak is angol nyelven)
2011. szept. 26. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!