Melyik szavak elé kell vesszőt rakni, és mivel nem lehet mondatot kezdeni?
Én úgy tudom a "ha, hogy, de, mert, aki, ami, akkor, amit, mint, és (ez elé a mondattól függ azt hiszem :D)" kell vesszőt rakni. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Mondatot kezdeni pedig ezekkel nem lehet. "csak, de, mert, hogy" Ennek ellenére nagyon sokszor látom, hogy "de"-vel kezdenek. Engem néha zavarnak az ilyenek. Persze nem állok le kötözködni a másikkal. :D Azért kérdezem amúgy, mert volt már olyan, aki beszólt, hogy sok helyre vesszőket rakok. Viszont, ha kell, akkor kell. :D Néha azért én is elfelejtem, hogy hova is kéne. Sőt van, hogy oda is teszek ahova nem kéne. :D Szóval jó lenne, ha segítenétek. Köszönöm! :)
Hogy kezdenéd el ezt a mondatot hogy nélkül?
Egyébként nem, nem aszerint kell vesszőt tenni, hogy milyen szó jön utána. Én olvastam a helyesírási szabályzatot, nekem ezt nem tudod bemesélni. Olvasd el te is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!